Erbens vechtdal tour

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag in mei. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse 

Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. Zoals altijd is er weer veel aandacht voor de landschappelijke schoonheid van de tocht en de veiligheid van de deelnemers. In 2017 hebben we voor alle afstanden nieuwe pauzeplaatsen gevonden en hebben we een extra afstand erbij; de 70 km route. 


50 km route: zeer geschikt voor de ‘rechte’ sturen, handbikes en E-bikes. Vanaf de start wordt er koers gezet richting het Ommer Bos en blijven we aan de noordkant van de Vecht. Via de Junnerstuw gaan de fietsers de Vecht over om daarna via het prachtige Eerderveld en Vilsteren terug naar Dalfsen te keren. Onderweg zijn er een paar horeca gelegenheden om eventueel de E-bike op te laden. 


70 km route: eigenlijk bedoeld voor de sportieve hand- of E-biker. Maar iedereen kan op deze route meedoen. De route voert langs de noordkant van de Vecht en via het Ommerbos tot aan Hardenberg. Vanaf daar is er een prachtige route via hele kleine slingerweggetjes, dicht langs de Vecht naar de pauzeplaats bij Mariënberg. Daarna via het Eerderveld en Vilsteren terug naar Dalfsen. 


90 km route: geschikt voor de toer-fietsende racefietser en sportieve E-biker. Eerst wordt er via de noordkant van de Vecht gefietst tot aan Hardenberg, waarna een prachtig gedeelte van de route via hele kleine weggetjes, dicht langs de Vecht volgt. Na de pauze verder door het Vechtdal en via het Eerderveld richting de kuitenbijters, de Lemeler- en Archemerberg. Daarna nog een klein stukje verder via Vilsteren naar Dalfsen. Bij de pauzeplaats is er gelegenheid om eventueel de E-bike op te laden. 


130 km route: Geschikt voor de getrainde racefietser. Vanaf de start voert de route via de noordkant van het Vechtdal tot aan de Haandrik, waarna de eerste pauzeplaats volgt. Daarna 

gaat de route de grens èn de Vecht over voor een lusje door Duitsland. Bij Balderhaar komen we weer in Nederland en gaan we via de volgende pauzeplaats naar de twee ‘toppers’ van deze route, de Lemeler- en Archemerberg. En dan uitfietsen via Vilsteren en naar Dalfsen terug. 


170 km route: Geschikt voor de getrainde lange-afstands-fietser. Eerst langs de noordkant van de Vecht en bij Laar mooi slingerend langs de ‘Vechte’ naar de pauzeplaats bij Uelsen. Na een kort stop verder via de heuveltjes rondom Uelsen terug door mooi bosgebied naar Nederland en via de Lemeler- en Archemerberg naar Dalfsen. 


Inschrijfgelden: 

50 km € 6,00 / € 4,00 voor NTFU leden 
70 km € 7,00 / € 5,00 voor NTFU leden 
90 km € 8,00 / € 6,00 voor NTFU leden 

130 km € 10,00 / € 8,00 voor NTFU leden
170 km € 10,00 / € 8,00 voor NTFU leden 


Het goede doel: 

De opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en stichting ALS. 


Start en finishlocatie: 

Gerner Es 7c, Dalfsen.
Volg vanaf de invalswegen naar Dalfsen de verwijzingsborden naar de ruime gratis parkeergelegenheid. 


Starttijden: 

50 km: 09.00 - 12.00 uur 70 km: 09.00 - 11.00 uur 90 km: 08.00 - 10.00 uur 

130 km: 08.00 - 09.00 uur 170 km: 07.00 - 08.00 uur 


Toerclub Dalfsen: 

Toerclub Dalfsen is opgericht in 1985 en heeft als doelstelling fietssport in de meest brede zin te bevorderen en te stimuleren. Het gaat bij de club dan ook absoluut niet om het wedstrijdelement. Toerclub Dalfsen ondersteunt haar leden op het gebied van toer-, MTB- en recreatief fietsen en telt momenteel meer dan 270 enthousiaste leden. De vereniging is aangesloten bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie.     

Onze goede doelen     
Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders en als je kindje ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft huizen en huiskamers door heel Nederland en deze dragen bij aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland. Dit is dan ook de visie van het Kinderfonds. 


In Nederland zijn vijftien Ronald McDonald Huizen. Ze staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, bij een revalidatiecentrum en een jeugdpsychiatrische instelling. Jaarlijks maken alle Ronald McDonald Huizen samen, 65.000 overnachtingen voor 4.600 gezinnen mogelijk. 


In het Ronald McDonald huis in Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen opgenomen in Isala. Het Huis in Zwolle beschikt over 9 gastenkamers met elk een eigen badkamer en televisie. Er is een gemeenschappelijke keuken, met kast, koelkast en vriesruimte voor iedere gastenkamer. Ook is er een eetkeuken, woonkamer, wasruimte, speelhoek en een tuin. 


Zonder de geweldige inzet van vrijwilligers zou Ronald McDonald Huis Zwolle niet kunnen bestaan. Zonder hen is er geen 'thuis ver van huis' voor de ouders van zieke kindjes. Zeven dagen in de week en dat 365 dagen per jaar is het Huis in Zwolle geopend en al die tijd zijn vrijwilligers onmisbaar. 


ALS     

ALS is een ingrijpende ziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen, tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren worden aangetast. Het huidige onderzoek is erop gericht om een oorzaak te vinden van de ziekte. 


OVER ALS
ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een spierziekte die bij 5 op de 100.000 mensen voorkomt. Ieder jaar komen er ongeveer 500 nieuwe patiënten bij. In vijf tot tien procent van de gevallen is de ziekte erfelijk. De kracht in de spieren wordt steeds minder tot uiteindelijk alle 

spieren zijn aangedaan. De problemen beginnen vaak in de keel, armen of benen en breiden daarna uit. Meestal komen de symptomen op tussen het veertigste en zestigste levensjaar. De levensverwachting voor iemand met ALS is laag. Vaak leven mensen na het stellen van de diagnose nog hooguit vijf jaar. Dit komt doordat uiteindelijk de ademhalingsspieren verlamd raken. 


BEHANDELING & ONDERZOEK
Er is nog geen medicijn beschikbaar voor ALS. Sterker nog, zelfs de oorzaak is onduidelijk. Wel zijn er kleine stukjes van het ziektemechanisme bekend. Bij iemand met ALS gaat er iets mis met de zenuwbanen die de verbinding vormen tussen de hersenen en spieren. De cellen van deze zenuwbanen vallen geleidelijk uit, waardoor geen signalen meer worden doorgegeven aan de spieren. Waardoor dit komt, is niet duidelijk. Vermoedelijk ligt de oorzaak in een combinatie van erfelijke factoren en omgevingsfactoren. Het huidige onderzoek richt zich vooral op de oorzaak en het ziektemechanisme van ALS. 


Help ook met een gift voor het Prinses Beatrix Spierfonds. 

Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners