Elfwegentocht parade

Delen
Elfwegentocht
De Elfwegentocht is een evenement van 2 weken in Friesland, van 1 t/m 14 juli. De slogan van de Elfwegentocht is; “Twee weken feest zonder een druppel benzine”.

We willen namelijk proberen om Friesland twee weken lang zonder fossiele brandstoffen te laten reizen. Het doel is om mensen te laten ervaren hoe het is om duurzaam te rijden. Vaak geldt namelijk “ervaren is geloven”. 
We doen dit door bedrijven, organisaties en burgers aan te sporen om na te denken over hoe ze 2 weken anders kunnen reizen en dit dan ook uit te voeren. 
Het gaat al goed; meer dan honderd bedrijven, alle hoger onderwijsinstellingen en een aantal gemeenten in Friesland doen al mee.

Parade
Op de laatste dag van de Elfwegentocht, 14 juli, worden de twee weken fossielvrij vervoer feestelijk afgesloten. Dit gebeurt met een Parade.  De parade zal beginnen op de N31, die zal voor deze gelegenheid worden afgesloten, en eindigt in het centrum van Leeuwarden. Hiermee genereren we extra aandacht omdat Leeuwarden in 2018 de culturele hoofdstad van Europa is.
 
De Parade zal bestaan uit alle mogelijk soorten duurzame vervoersmiddelen, van fietsen tot waterstofauto’s en van skaters tot elektrische motoren.  Het gehele traject bedraagt een afstand van 15 kilometer. Omdat we graag een grote diversiteit en veelzijdigheid aan duurzame vervoersmiddelen willen laten zien, nodigen we ook handbikers uit om mee te rijden
 
Media & publiek
Tijdens de Elfwegentocht en de Parade zal er veel publiek en media aanwezig zijn. Er zijn al gesprekken met de NOS om elke dag te komen filmen. Daarnaast zal er ook actief promotie gemaakt worden om een groot publiek langs de route te verzamelen. Ook zijn er langs de route mooie plekken om te filmen en fotograferen, en we nemen waarschijnlijk zelf ook een filmploeg mee.
 
Uitnodiging
Wij zouden graag een veelheid aan handbike modellen in de parade laten meerijden om op deze manier te laten zien dat het ook met een fysieke belemmering mogelijk is om te fietsen en dat er veel keuzemogelijkheden zijn op het gebied van handbikes. 

Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website: http://elfwegentocht.nl/parade/

 

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners