Uitleenservice handbikes en sportrolstoelenAmsterdam is een unieke uitleenservice rijker. Amsterdammers die zijn aangewezen op een rolstoel en die willen sporten, kunnen tijdelijk een rolstoel of een handbike lenen bij de nieuwe uitleenservice Wheels2Sport. Zo wordt de drempel verlaagd voor mensen met een fysieke beperking om kennis te maken met een bepaalde tak van sport. 

De Amsterdamse wethouder Sport, Eric van der Burg, is blij met de komst van deze nieuwe uitleenservice. 'Voor mensen met een handicap is sporten niet vanzelfsprekend. Door de nieuwe uitleenservice van Wheels2Sport kunnen mensen met een beperking gemakkelijk aangepast sportmateriaal lenen. Zo wordt de drempel steeds lager om te beginnen met sporten. Gehandicaptensport wordt in het Amsterdamse sportbeleid gezien als een focussport en krijgt extra aandacht en ondersteuning. Ik ben erg blij met deze uitleenservice en hoop dat steeds meer Amsterdammers gaan sporten.'

Het ontbreken van aangepast sportmateriaal zorgt ervoor dat mensen minder snel beginnen met sporten. Met een geleende rolstoel of handbike van Wheels2Sport kunnen mensen met een handicap verschillende aangepaste sporten uitproberen voordat zij een definitieve keuze voor een sport maken en overgaan tot de aanschaf van aangepast sportmateriaal.
 

Uitleen

Bij Wheels2Sport kan je terecht voor het lenen van verschillende sportrolstoelen en handbikes voor maximaal zes maanden. Onder meer sportrolstoelen voor basketbal, tennis en badminton maar ook handbewogen rolstoelen voor dansen, tafeltennis en boogschieten en elektrische rolstoelen voor onder meer e-hockey.
 

Waar en folder

Wheels2Sport Amsterdam is gehuisvest bij het Centrum voor Aangepast Sporten Reade, Overtoom 283, 1054 HW Amsterdam en bereikbaar op telefoonnummer 020 584 0751.

Wheels2Sport wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Reade, Cliëntenbelang Amsterdam, Nuts-Ohra, NOC*NSF, Fonds Gehandicaptensport, Welzorg en Sunrise Medical.
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners