Honger naar de handbike

Honger naar de handbike

Ik begin weer steeds meer zin te krijgen in het handbiken. De snelheid is er een beetje uit merk ik. Mijn steevaste smoes is, dat het moet komen van de medicijnen die ik gebruik. Het kan toch niet liggen aan een gebrek aan conditie? En ik durf het ook wel aan steeds verder weg te biken en de rondes steeds groter te maken. Dat is dus een verbetering.


Een tweetal dingen heb ik echter nog niet onder controle. Zo wil het nogal eens voor komen dat ik start met de wind in de rug, overmoedig word en op de terugweg, met de wind tegen, de spreekwoordelijke man met de hamer tegenkom. Ik wil mezelf ook nog wel eens tegenkomen, maar da’s niet erg. Ik vind mezelf, gelukkig, wel een prettig persoon.


Hongerklop

Wat ik ook niet onder controle schijn te krijgen is een goede balans zien te vinden tussen bewegen en eten. Ik heb dagen dat ik te veel eet en te weinig beweeg. Mijn goddelijke lijf begint dan gelijk uit te dijen en mijn wielerpakje gaat steeds strakker zitten. Dus ga ik meer bewegen. Ik pak mijn handbike en ga, een beetje gehaast, op pad. Goed en wel onderweg kom ik er achter dat ik vergeten ben mijn bidon te vullen en mijn lekkere reep om onderweg op te peuzelen, ligt nog op het aanrecht. En dan is het volgende onvermijdelijk, de hongerklop. Vooral als ik dus wind mee start, overmoedig word en nét iets te ver ga. De armen worden steeds zwaarder, gaan steeds langzamer rond en de afstand naar huis lijkt onoverbrugbaar.


Misselijk

De zin naar zoet begint steeds groter te worden. Zo erg zelfs dat een doodgereden egeltje er smakelijk uit begint te zien. Onderweg kom je dan ook niets tegen waar je je verschrikkelijke drang naar eten kunt temperen. Nee, er zit niets anders op dan, misselijk van de honger, traag naar huis te biken. Om daar de koelkast en voorraadkast te plunderen en jezelf vol te vreten met calorierijke etenswaar. Met als gevolg dat je eigenlijk te weinig in beweging bent geweest voor het aantal calorieën dat je naar binnen hebt gewerkt. En, dat je dus weer moet gaan handbiken om er toch nog een beetje toonbaar uit te blijven zien. Weer een dilemma waar ik een oplossing voor moet zien te vinden. Is daar geen medicijn voor??

Tonneke
06-10-2022
Columns van Tonneke
Hoezo voorjaar?

Hoezo voorjaar?
Griep!

Griep!
Honger naar de handbike

Honger naar de handbike
Aankoppelen maar

Aankoppelen maar
Professional

Professional
Na de winterstop

Na de winterstop