Veel publiek en vieze fietsen

NHC-Racen in het Vondelpark

Op 23 mei zal menige deelnemer aan de VondelGames, onderweg naar Amsterdam, met een diepe frons naar de grijze lucht hebben gekeken. Het regende pijpenstelen. Naarmate het startmoment naderde,  hield de regen gelukkig op. Natuurlijk is de weg dan nog nat, maar dat is sportpsychologisch gezien minder erg dan in de regen starten.

Het rondje in het wereldberoemde park was eigenlijk geen rondje. Het was een lange, rechte laan met aan weerszijden bomen en aan de uiteinden een scherpe lus van 180 graden. Een soort Champs-Elysées  Middenin de laan stonden hekken om de heen-en weer rijdende handbikers van elkaar te scheiden. En aan de buitenkant stonden ook eindeloze rijen hekken, om overstekende toeristen, hardlopers en honden te weren.



Modderspetters alom

Deze NHC-wedstrijd prijkte na jaren weer op de kalender.  En het is een succes geworden!  Dat bleek uit de opkomst. Door de langgerekte vorm van het parkoers keken de rijders elkaar regelmatig in de ogen. De snelste rijders haalden de trageren regelmatig in. En dat is altijd inspirerend voor die tragen, omdat ze dan zien hoe hard het kán gaan. 
Dat Tim de Vries (H5) in zijn geboortestad wilde winnen, was al gauw duidelijk: zijn moeder stond langs de kant om hem aan te moedigen. Dat Sidney Bito (H3) in zijn woonplaats wilde winnen, was helder, want ook hij had supporters meegebracht. Dat bij de vrouwen ene Laura zou winnen, was ook al evident - Laura Adema in dit geval. In de H4 liet Jonas Van De Steene zien dat hij veruit de beste was.
Hoe verder de wedstrijd vorderde des te smeriger werden de gezichten, de kleren, de armen, ja alles zat onder de bruinige modderspetters. Iedere deelnemer heeft na afloop zijn bike een grondige was- en poetsbeurt moeten geven.



Na de snelle mannen en vrouwen was er een funrace voor jong en oud, voor rijp en groen. Met heel wat bekende Nederlanders als publiek. Organisator Reade kan tevreden zijn.



08-06-2015
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws