NHC Wijk en Aalburg Marianne Vos Classic

Stralende zon en stralende winnaars

De tweede NHC-wedstrijd op 7 mei in Wijk en Aalburg vond plaats in optimale omstandigheden. De zon scheen, het was lekker weer en er stond publiek langs het parkoers. Dat inspireerde de rijders om er een fraaie wedstrijd van te maken. Met verrassingen.

Vanaf het begin werd er hard gereden. Met een kopgroepje van H4- en H5-rijders als resultaat: allemaal mannen. Vanwege de scherpe bochten kwamen de toppers soms voor verrassingen te staan, als achterblijvers onverwacht de binnenbocht namen. Verrassend was ook de wind die stevig tegen blies aaan de achterkant van het rondje, maar profijt opleverde in de finishstraat. Daar ging het tempo steeds flink de hoogte in.


De uitslag leverde  eveneens een verrassing op: in de H3 versloeg Sidney Bito voor het eerst Nederlands kampioen Mischa Hielkema, die op een ronde finishte (bovenste foto).  Alle deelnemers kregen na afloop een leuke verrassing: een mandje met streekproducten en een reiskostenvergoeding. Dat tekent de kwaliteit van de organisatie van de Marianne Vos Classic anno 2016.

[Foto's Bert Willems]
 
09-05-2016
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws