Ook aan de sponsoring is gedacht

Almere heeft een eigen handbikegroep

Medio 2016 is, op verzoek van revalidatiecentrum de Trappenberg en de afdeling Sporten met een Beperking van het Sportbedrijf Almere, door onze wieler- en toervereniging FRTCA besloten om een Handbikegroep op te richten. In de verdere ontwikkelingen daarna zijn we ook ondersteund door de afdeling Aangepast Wielrennen van de KNWU.

Doelgroep zijn mensen met een fysieke beenbeperking die in aansluiting op hun therapie bij de Trappenberg recreatief sportief willen gaan fietsen met een handbike. Tijdens het evenement Almere on Wheels, eind augustus 2016, waren er een aantal geïnteresseerden aanwezig, met als resultaat dat we half september de handbikegroep hebben opgericht, met acht potentiële leden.

De eerste activiteiten daarna waren het zoeken van één of meer sponsoren,  het zoeken van een trainer en het reserveren van de 400m asfaltbaan van de plaatselijke schaatsvereniging ASV voor het geven van trainingen. In al deze punten zijn we geslaagd. Via het Fonds Gehandicaptensport is Aon voor drie jaar hoofdsponsor geworden. Daarnaast worden we door het Sportbedrijf Almere ondersteund.
 

Trainer

Als trainer hebben we Martin van Hinte (derde van links op de foto) bereid gevonden om de groep te begeleiden en te trainen. Meer informatie over Martin kun je vinden op zijn website OXXGO. De asfaltbaan hebben we gehuurd conform de bestaande afspraken met de ASV. Naast de begeleiding en training van Martin, heeft ook Hans Tossijn van SMC Almere zijn medewerking toegezegd. Organisatorisch wordt de handbikegroep een zelfstandige eenheid binnen de FRTCA. Coördinator van de groep is Patrick Renkema, zelf handbiker (tweede van links). Binnen het bestuur wordt de groep vertegenwoordigd door Huub de Graaff.
 

7 april eerste training

Afgelopen week is er een laatste voorbereidende vergadering geweest. Afgesproken is dat de eerste training zal plaatsvinden op vrijdag 7 april van 13.00 tot 15.00 op de 400 m baan bij de schaatsvereniging ASV op het sportpark Fanny Blankers Koen in Almere.

Nieuwe leden voor de handbikegroep zijn van harte welkom. Mocht je hieraan mee willen doen, kom dan naar de trainingen op vrijdagmiddag. Natuurlijk kunnen mensen ook contact opnemen met Patrick Renkema, Huub de Graaff, of met de secretaris. Meer informatie kun je ook op onze website vinden.
 
Tekst: Klaas Huttenga

Foto: FRTCA

21-02-2017
Overig nieuws

Wel alternatieve evenementen in Nederland

Ook geen HandbikeBattle in 2021

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld