Op 27 april eerste handbikewedstrijd in Geldrop

Mooi parkoers bij 100-jarige Dommelstreek

Wielervereniging TML Dommelstreek uit Geldrop bestaat 100 jaar en dat laten ze weten ook. Naast de diverse festiviteiten voor de leden wordt er ook een wedstrijdweekend georganiseerd en wel op 27 en 28 april a.s. Dat weekend komen alle wielrenners aan bod; junioren, amateurs, jeugd en de elite. Maar ook de handbikers. Sinds dit jaar heeft TML Dommelstreek een handbike-afdeling.

Aan tafel (en op de foto v.l.n.r.) zitten Peter Janssen, trainer Mike van Leenders en René Verleg. Peter en René zijn fervente handbikers en naast Mike nauw betrokken bij de handbikewedstrijd. “TML Dommelstreek wil de wielersport breder uitdragen”, aldus Mike, “en daar horen de handbikers natuurlijk ook bij.”
“De handbikers rijden zaterdag 27 april hun wedstrijd”, vertelt Peter. “Het is een stratenparkopers door een woonwijk”. “En er wordt op asfalt gereden”, voegt René er aan toe, “met daarin enkele drempels. Maar die zijn goed te doen. Ook voor de lagere handbikes”.
 

Alles door elkaar

Een ronde over het stratenparcours is 1.6 kilometer lang en de wedstrijd gaat over één uur en drie rondes. “Er wordt in alle klassen gereden”, vertelt Peter Janssen nog, “van H1 tot H5, dames en heren. Alles rijdt door elkaar”.
Wil je deelnemen aan deze wedstrijd, die om 10.00 uur start, dan moet je wel in het bezit zijn van een KNWU-licentie of -basislidmaatschap. Natuurlijk mag je ook komen kijken. De toegang is voor toeschouwers gratis. “en weer of geen weer, de wedstrijd gaat door”, sluit Mike af.

Voor meer informatie kun je terecht op de site van de vereniging www.tmldommelstreek.nl/100-jaar.

Mocht je interesse hebben om een keer mee te trainen met de handbike, dan kan dat ook. Iedere donderdagavond trainen de handbikers van 19.00 tot 20.00 uur op de baan aan de Kervel 10 in Geldrop. En mocht je nog geen handbike hebben en het toch een keer willen proberen? Dan kan dat ook, want TML Dommelstreek heeft dan een handbike ter beschikking.

Tekst: Ton Kempers
27-03-2019
Overig nieuws

Onderzoek naar handbikeclassificatie

Tijdritprestatie van handbikers in verschillende klasses

Met wetenschappelijke onderbouwing

Alle voordelen van handbiken

Laura de Vaan bij haar afscheid als topsporter:

’Ik ben vooral trots, maar ik had graag op een ander moment afscheid genomen.’
NHC Rotterdam in beeld
NK Para-cycling in bewegend beeld

Wegkampioenen 2020 bekend

Mooie strijd op Nedereindse Berg in Utrecht in woord en beeld