Met de klim van de Adsteeg als scherprechter

Open NK Paracycling Weg op 26 maart in Beek

Open NK Paracycling Weg op 26 maart in Beek

De nieuwe Nederlandse wegkampioenen handbiken 2023 moeten goed kunnen klimmen. Elke ronde moet namelijk de Adsteeg bedwongen worden. Die mooi geasfalteerde helling is 650 meter lang met een gemiddelde stijging van 4,7 procent. Maar het steilste stuk stijgt 8%! Dat wordt zweten!


Het NK Paracycling Weg in het Limburgse Beek is dit jaar een Open NK. Aan deze wedstrijd mogen alle handbikers met een daglicentie, startlicentie en wedstrijdlicentie van de KNWU meedoen.

Dit Open NK is een idee van bondscoach Floris Goesinnen: 'Een Nederlands Kampioenschap zie ik als een feestje voor alle renners. Bij het vorige NK in Varsseveld waren tot mijn verbazing twee aparte wedstrijdjes. Eén voor toerrijders en eén voor wedstrijdrijders. Dat leverde twee kleine pelotons op die eigenlijk hetzelfde deden. Door er nu een Open NK voor alle licentiehouders van te maken verwacht ik een groter deelnemersveld en een interessantere wedstrijd.'


Nieuw reglement

Volgens het nieuwe reglement van het Nederlands Kampioenschap Paracycling komen alle starters bij dit Open NK in aanmerking voor een aparte huldiging. Daarna worden de beste renners met een wedstrijdlicentie gehuldigd met medailles en een rood-wit-blauwe trui.

Het NK Paracycling start om 9 uur met tandems, cycling en tricycling. De start van de handbikers is om 11.40 uur. Tussen de eerste en de tweede start passeren de wielrenners van Olympia's Ronde van Nederland over het parkoers. Na de eindsprint van de handbikers op de Adsteeg zullen de profs daar ook finishen.


De inschrijving via mijnknwu.nl staat open tot 19 maart. Het profiel van de Adsteeg vind je via Climbfinder.com.
24-02-2023
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws