600 km langs de Belgisch-Nederlandse grens

René rijdt de Grensroute

René rijdt de Grensroute

Na eerdere extreme toertochten trekt René Verleg binnenkort langs de Grensroute. Per handbike, hoe anders?


HANDBIKEN!!! In 2014, na 9 jaar proberen m’n been te behouden, besloten mijn vrouw en ik om m’n onderbeen te laten amputeren. In januari 2015 was het zover, daarna begon het revalidatietraject. Ik wilde zo snel mogelijk weg uit het revalidatiecentrum, omdat ik daar te veel ellende zag. Dus ik had een strijdplan gemaakt en binnen 3 maanden was ik klaar. In de tussentijd had ik wel kennis gemaakt met handbiken en was me gevraagd of ik interesse had om mee te gaan naar Oostenrijk om de Kaunertalergletsjer te beklimmen. Ondanks weinig conditie en weinig training besloot ik mee te gaan en het beviel zo goed dat ik het in 2017 en 2018 nog eens over heb gedaan, samen met Petra.

Armkracht

In de tussentijd ben ik ook nog gevraagd door Fred om als enige handbiker mee te doen aan de HomeRide van HomeSport Events. Omdat ik geen nee kan zeggen besloot ik ook hieraan mee te doen, eerst met Team - Vive en daarna met Fluffy Rabbit, Het ging om een marathon-estafette van 500 kilometer die je met je team binnen 24 uur moet afleggen. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. We hebben zelf geen kinderen maar hier kon ik geen nee tegen zeggen. Na 4 jaar zei ik dat ik het welletjes vond maar Thea van Kindervallei - vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds - heeft me overgehaald om er nog een vijfde keer aan vast te plakken. Dus vooruit dan maar. In het coronajaar ging de HomeRide niet door. Omdat ik toch getraind had heb ik samen met Mike een sponsortocht gereden voor de zorgverleners van de verzorgingshuizen in Geldrop. Als extra acties heb ik in 2022 het Pieterpad en in 2023 de Kustroute gereden. Ook heb ik afgelopen jaar deelgenomen aan de marathon van Berlijn.

Altijd voor een goed doel

De teller staat inmiddels op 23.500 kilometer die ik in 8 jaar met de armen heb weggetrapt. Over anderhalve week staat de Grensroute van 600 km op het programma. Het goede doel is nu om zoveel mogelijk nachtzoenen op te halen voor kinderen van de huizen Kindervallei en Ronald McDonald Huis Maastricht.

Wil je me helpen dit kan via deze link? 

René Verleg traint zijn armen tussen de horizontale leggers - en verlegt zo zijn grenzen.


30-05-2024
Wil je regelmatig interessant handbike­nieuws ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter en ontvang regelmatig de Handbiken.nl Nieuwsbrief!
Overig nieuws