Startbijeenkomst voor ambitieuze sporters

KNWU focust op Rio 216

KNWU focust op Rio 216
Met grote ambitie koerst de KNWU de komende jaren richting Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Bij het handbiken, tandemmen, cycling en tricycling wil bondscoah Eelke van der Wal in 2016 tien medailles halen, waarvan drie goud. Ter vergelijking: in Londen 2012 behaalden de Nederlandse aangepaste wielrenners zes medailles, inclusief een gouden. De weg naar Rio is geplaveid met nieuwe trainers, een Paralympisch Trainings Instituut en ongekend veel geÔnteresseerde sporters. Zoveel werd al snel duidelijk tijdens de startbijeenkomst op 28 februari in Nieuwegein.

Professionele aanpak

Het leek in Nieuwegein een beetje op een reŁnie van Londengangers, maar er waren toch ook veel nieuwe gezichten te zien. De nieuwe KNWU-trainer Fedor Hes bijvoorbeeld en de al even nieuwe talentcoach Johan Procee. Maar het waren vooral de sporters met Paralympische ambities die zich lieten zien. Van de handbikers gaat het onder meer om Jenette Janssen, Herber Burggraaf en Niels Kortlever. Mischa Hielkema, Peter Sluis en Tim  de Vries. En natuurlijk de Londengangers Johan Reekers, Jetze Plat en meervoudige medaillewinnares Laura de Vaan! Wie weet, wie zich de komende jaren nog meer bij dit illustere drietal gaat voegen.

De KNWU heeft richting Rio een tamelijk professioneel trainings- en begeleidingstraject uitgezet, dat te vinden is op www.aangepastwielrennen.nl. Op 28 januari heeft iedere belangstellende sporter - van regionaal talent tot medaillekandidaat - de eigen ambities ingevuld. Zij beginnen dit jaar samen aan een lange maar mooie weg. Eerste afspraak: het WK Paracycling Weg, eind augustus in Canada.
04-02-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners