Prijs in eerste EHC-wedstrijd van 2013

Nederlanders succesvol in Rosenau

Nederlanders succesvol in Rosenau
Op 30 maart heeft in het Franse Rosenau de eerste EHC wedstrijd plaatsgevonden onder barre weersomstandigheden.

Door het grote deelnemersveld (al enkele jaren het grootste internationale deelnemersveld) is uit veiligheidsoverwegingen besloten om de race te splitsen in twee groepen. Om 11 uur startten achtereenvolgens MH3, MH4, MH Open, WH4 en WH Open. Om kwart over een startten MH2, MH1, WH3, WH2 en WH1. Dit jaar waren in Rosenau Nederlanders actief in de klassen MH3, MH4 en WH4 .

Door de temperatuur van rond het vriespunt in combinatie met regen en natte sneeuw was het heel erg koud. Er zijn heel wat rijders die zijn gestopt. Seine Snippe was de enige Nederlander die het voor gezien hield en na één volledige ronde de MH3-race verliet.

Nederlandse winnaars

In het grote deelnemersveld van de MH3 wist de internationale debutant Herber Burggraaf indruk te maken door tot het einde deel uit te blijven maken van de kopgroep en als zevende te eindigen. Freek Strijker wist beslag te leggen op de 24e plaats en Carel-Egbert la Lau - bij de meesten beter bekend als Bert la Lau - werd 28e.In de MH4 ontsnapte Tim de Vries (rechts) na een kilometer of drie en kon zijn voorspong op miraculeuze wijze uitbreiden naar 9:04 op de eindstreep. Geen spannende finish, wel heel knap gedaan.

In de WH4 bleven de dames de hele wedstrijd bij elkaar, niemand kreeg ook maar een kans om te ontsnappen. In de eindsprint begon Jennette Jansen de sprint vanuit koppositie. Alleen de Israëlische Pascale Bercovitch wist nog in het wiel mee te komen, maar er niet voorbij.

Door de weersomstandigheden zal deze editie van Rosenau als een heroïsche de boeken ingaan.  Niet alleen voor degenen die wonnen, maar voor iedereen die hem heeft uitgereden.
30-03-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners