Mooie wedstrijd bij RWC Ahoy

Eerste NHC in Rotterdam

Eerste NHC in Rotterdam
Op 13 april om 12:30 was het eindelijk zover het startschot van de eerste NHC wedstrijd van het seizoen 2013 op de mooie accommodatie van RWC Ahoy. Het was winderig maar het was wel droog.

Voor de start werd nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Huub Nelisse die de vrijdagavond voor de wedstrijd was overleden. Huub heeft een hele grote rol gespeeld in de begindagen van de sport handbiken. Hij was de medeoprichter van de handbike afdeling van RWC Ahoy.

Na de start was het in de eerste ronde een grote groep die al snel uit elkaar viel. Van de H4-O waren Tim de Vries en Jetze Plat al snel weg met daarachter de snelste H3-rijders Herber Burggraaf en Stefaan van Haverbeke. Daarachter ontstond een gemengd groepje met Roel Bruijn, Mathijs Plat en  Feike Waque uit  H4-O aangevuld met de Belgische Nico Felies uit de H2.

De eerste eindsprint werd uitgevochten tussen Tim de Vries en Jetze Plat. Hierbij bleek Jetze toch wat meer explosiviteit over te hebben aan het einde van de rit en won met een verschil van minder dan een halve seconde. Bij de H3-kopgroep wist Herber Burggraaf te winnen met een verschil van enkele seconden. Bij de H2 won de Belg Nico Felies met een ruime overmacht evenals de Belgische Luc Francois in de H1. Bij de dames was van de start tot finish Laura de Vaan oppermachtig.

De uitslagen volgen spoedig op deze site evenals de tussenstanden.
Zie ook het fotoverslag!
13-04-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners