Euforisch onder de Schelde door duiken: 10 Miles van Antwerpen

Wedstrijdleider Bert Lalau van de Vlaamse Liga gehandicaptensport testte op maandag 5 maart het parcours van de 10 miles van Antwerpen. Voor de eerste keer zullen hier op 22 april ook handbikers aan deel nemen. Deze race geeft het startsein van het Open Vlaams Handbikecircuit 2012.

Om eventuele knelpunten tijdig te signaleren hebben zij s avonds tussen acht en tien uur de Kennedy- en Waaslandtunnel kunnen in- en uitrijden. In de Kennedytunnel legden de wegarbeiders n buis stil voor het verkeer terwijl de onderhoudswerken verder gingen. Dit gaf toch wel een euforisch gevoel om zo alleen met mijn handbike in die grote en normaal zeer drukke tunnel te rijden, aldus la Lau.

Het is een pittig parcours maar goed te volbrengen voor competitiehandbikers. Er is afgesproken dat zij minimaal een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur moeten kunnen rijden. Indien de lopers tragere handbikers passeren worden die uit de wedstrijd gehaald om de veiligheid te waarborgen."

Later deze maand volgt meer informatie over de wedstrijd.
Inschrijven voor de 10 Miles is al mogelijk: bert_lalau@telenet.be.

14-03-2012
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners