Bornerbroek zondag epicentrum voor Nederlandse tijdrijders

Wie winnen de titels bij het NK Tijdrijden?

Wie winnen de titels bij het NK Tijdrijden?
Zondag 11 augustus komen de handbikers in actie tijdens het NK Tijdrijden in Bornerbroek. In de H2, de H3 en de H4-klasse kan het wel een extra spannend worden.
Het rondje ten zuiden van Almelo is 22 kilometer lang, redelijk goed geasfalteerd en behept met enkele scherpe bochten. Dat laatste kan bij nat weer tot gevaarlijke situaties leiden. Vier viaducten liggen als vervelende hobbels verspreid over het parkoers.
Die klimmetjes zijn in het voordeel van krachtpatsers als Jetze Plat (H4) en Edward Maalouf (H2). Zij lijken dan ook de grootste kanshebbers op een nieuwe titel, ten nadele van de titelverdedigers Tim de Vries (H4) en Peter Sluis (H2). Maar je weet natuurlijk nooit, Tim en Peter kunnen pieken - dat hebben ze eerder al bewezen. Bovendien is Tim sterker geworden dit jaa; hij verkeert in goede conditie na een trainingsstage op hoogte als voorbereiding op het komende WK in Canada. In de H3 kan titelverdediger Seine Snippe concurrentie verwachten van John Vink, die de laatste tijd goed op dreef is. Bij de H1-klasse wordt het een tweestrijd die op voorhand onbeslist is. Laura de Vaan heeft de beste papieren bij de dames.
Handbiken.nl zal uiteraard verslag doen van dit nationaal kampioenschap.

Let op: de starttijden zijn vervroegd. De eerste handbiker start om 10.19 uur en de laatste om 10.50. Dat betekent dat er 21 handbikers deelnemen. Klasse!
07-08-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners