WK Weg in Baie-Comeau

Zilveren Laura en een bronzen Jenette en Jetze!

Zilveren Laura en een bronzen Jenette en Jetze!
Laura de Vaan heeft in de wegrit de tweede plaats behaald. Debutante Jenette Jansen (foto) werd derde en behaalde dus  brons. Prachtig, dames!
In de H3 reed de enige Nederlandse deelnemer Herber Burggraaf lek. Pechvogel dus, (rechts op de foto).

Mannen H4


Bij de mannen slaagde Jetze Plat er eindelijk in om zijn eerste WK-medaille te behalen, een bronzen. Hij was voor goud gegaan, en volgens de bondscoach werkte het driekoppige team daar ook maximaal naartoe. Maar in de sprint kon Jetze de Zuidafrikaan Ernst van Dyk en de Italiaan Alessandro Zanardi op 3 seconden na niet volgen. Johan Reekers finishte als vijfde op 13 seconden van Zanardi. Tim de Vries moest al eerder lossen en eindigde als zesde op 8 minuten.
Het Nederlandse team is dus op waarde geklopt. Dat begrijpt Jetze ook en daarom is hij toch tevreden met zijn eerste WK-brons.
Jetze op Facebook: 'Vreselijk goede race gereden, het zuur spoot bijna uit m`n oren en met een aanloop van 5 km ruim boven de 40 per uur kwam ik tekort voor de sprint. Materiaal moet aan gewerkt worden deze winter, want daar verlies ik te veel mee. Maar nu niet te veel denken en plannen, eerst genieten!! Soms moet je gewoon tevreden zijn, meer zat er echt niet in.'
31-08-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners