Op 8 september in Berg en Terblijt

Ontknoping Nationale Handbike Competitie 2013

Ontknoping Nationale Handbike Competitie 2013
Op de Geulhemmerberg wordt zondag 8 september beslist wie de winnaars zijn van de NHC-editie 2013. John Vink (foto) is al zeker van zijn overwinning in de klasse H3 vanwege een onoverbrugbare voorsprong op clubgenoot Wim van der Meer. In de andere klasses zijn sommige races ook al beslist: in de H2 is Gerrit Dijkstra niet meer in te halen door Sidney Bito. En in de H1 is Arnoud de Zeeuw te ver uitgelopen op Hans Romers. Bij de dames staat Laura de Vaan straatlengtes voor op Jennete Jansen.

Naast het podium

Staat er dan zondag niets meer op het spel? Zeker wel. Ten eerste de overwinningen in deze wedstrijd. En ten tweede de overige ereplaatsen in het klassement. In de klasse H4/O zal Jetze Plat het vuur aan de schenen leggen van zijn broer Mathijs en kan Roel Bruijn Tim de Vries verdringen van het podium. In de H3 zal Seine Snippe met succes een minieme voorsprong op Wim van der Tak moeten verdedigen, wil hij derde blijven. In de H2 staan Vincent Harte en Edward Maalouf niet ver achter Sidney Bito, dus ook daar wordt het een wedstrijd-in-de-wedstrijd.

De Cauberg als inspiratiebronZondag zal ook duidelijk worden wie de beste klimmers van onze Nationale Handbike Competitie zijn. Tot nu toe waren alle races zo plat als een polder. Maar de Geulhemmerberg met zijn lange klim van 6,2 procent gemiddeld is andere koek. Vorig jaar, tijdens de Wereldkampioenschappen wielrennen in Valkenburg, hebben twee handbiketeams de Cauberg beklommen. Dat leverde een fraaie foto op met zogenaamde regenboogtruien voor Bert la Lau, Jennette Jansen, Jetze Plat en Seine Snippe. Dit geslaagde experiment heeft revalidatiecentrum Adelante geïnspireerd om in 2013 een paar kilometer westelijker een klimkoers op de Geulhemmerberg te organiseren. Met dank aan Adelante en de sponsors kunnen de atleten zondag laten zien wie de beste klimgeit en -bok van 2013 zijn.
05-09-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners