Geulhemmerberg fantastische scherprechter

Matthijs Plat snelste man en Laura de Vaan snelste vrouw in NHC 2013 - nu met foto's

Matthijs Plat snelste man en Laura de Vaan snelste vrouw in NHC 2013 - nu met foto
De finale van de NHC 2013 in Berg en Terblijt heeft een mooi eindklassement opgeleverd. Op de foto (bijna) alle medaillewinnaars. Matthijs Plat won dit jaar verrassend in de klasse H4/O en Laura de Vaan, zoals verwacht, bij de Dames. De H3 zag John Vink als eerste eindigen, bij de H2 was dat Gerrit Dijkstra. Arnoud de Zeeuw werd primus in de H1.

Met de Geulhemmerberg als scherprechter bleek de Adelante Challenge op 8 september een waardig slotakkoord voor deze competitie. Ondanks wat organisatorische schoonheidsfoutjes is dit Limburgse  parkoers een grote aanwinst voor het Nationaal Handbike Circuit. Het rondje heeft potentie en de organisator ook, zo bleek uit zijn opmerking dat hij graag wilde horen wat goed was en wat een volgende keer beter kan.

Supersteil

De lange klim van 600 meter op de Geulhemmerberg vormde de belangrijkste uitdaging van het rondje over 3,8 km in Berg en Terblijt. Een vrij gelijkmatige klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2 procent. Een piepklein verzet was dus onmisbaar. Als kers op de vlaaipunt lag na de finishpassage het allersteilste stuk, in een bocht met klinkertjes. Over de hele klim deed uw verslaggever 7 minuten (6 a 7 km per uur) en over de rest van het rondje ook 7 minuten. Logisch, want de afdaling via de Brakkeberg was steiler dan de klim. En gladder ook, zodat stevig bijremmen noodzakelijk was. De snellere deelnemers hebben natuurlijk betere rondetijden. Binnenkort staan de uitslagen en standen elders op deze website.
Fotograaf George Deswijzen maakte een fraaie reportage, waaruit hieronder een selectie, onder dankzegging aan de maker.Fotografie George Deswijzen, Bocholtz
08-09-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners