Jonge talenten leren van Tim en Jetze

Trainen met kampioenen

Trainen met kampioenen
Acht jonge handbikers maakten op 19 oktober intensief kennis met onze sport tijdens de KNWU-Terugkomdag voor talenten. Bondscoach handbiken Fedor Hes en KNWU-talentcoach Johan Procee verzorgden een presentatie over de mogelijkheden om serieus te gaan sporten. Daarna namen Tim de Vries en Jetze Plat de handbikers op sleeptouw voor een stevige training op Papendal. Op de foto begeleidt Tim de Vries de jonge talenten Jill-Lisa en Bas.

Plezier

Deze trainingsdag was een vervolg op de Paralympische Talentendag van NOC*NSF twee weken eerder. Wie daar ge´nteresseerd was geraakt had een uitnodiging ontvangen voor een nadere kennismaking. Behalve nieuwe handbikers waren er ook belangstellenden voor tandem, cycling en tri-cycling. Omdat plezier de basis is voor elke sportcarriere kregen de deelnemers alle kans om te ontdekken of ze het ook echt leuk vonden.
Bij de handbikers was dat zichtbaar het geval. Op een leenbike van de Johan Cruyff Foundation deden ze intervaloefeningen en maakten ze slaloms.
De Nederlandse kampioenen Tim en Jetze gaven vanuit hun handbike aanwijzingen - en soms een duwtje. Als apotheose reden twee gemengde teams van tandems, cyclingfietsen, tri-bikes en handbikes een spannende estafettewedstrijd. 'Ik weet nu zeker dat ik dit hartstikke leuk vind', zei Bas (rechts op de foto) na afloop.

21-10-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners