Regels voor nieuwe classificatie voor 2014 nog niet helemaal duidelijk

Vraag nu je licentie 2014 aan - maar let op!

De UCI en de KNWU streven naar een zo eerlijk mogelijke competitie. Daarom worden handbikers ingedeeld in verschillende klassen, al naargelang de zwaarte van hun handicap. Eerder dit jaar is besloten om de huidige indeling in vier klassen (H1, H2, H3, H4) te herzien. Dat heeft gevolgen voor de klasse die op je KNWU-licentie voor 2014 wordt vermeld.

Eerlijker

De Nederlandse classifier Kees van Breukelen heeft in dit artikel op www.handbiken.nl duidelijk uitgelegd waarom deze aanpassingen precies nodig zijn en goed. Met name in de klassen H1 en H2 blijken tot nu toe ongelijkheden te zitten, wat leidt tot een oneerlijke competitie. Globaal is er door UCI en KNWU voor gekozen om van de huidige 1.1 groep voortaan een aparte klasse te maken: de nieuwe H1 klasse. De groepen H1.2 en H2.1 zullen worden samengevoegd en vormen de nieuwe H2 klasse. De H2.2 zal dan H3 worden. De overige klassen schuiven door.  
Maar let op: de UCI moet in december aanstaande nog een definitief besluit nemen over de exacte classificatiecriteria voor de nieuwe klasse-indeling van de handbikers. Maar jij wilt intussen al wel je licentie voor 2014 aanvragen! Wat moet je nu doen?

Aanvraag licentie 2014

Je kunt je licentie nu al aanvragen. Als je geclassificeerd bent, moet je bij het aanvragen van je licentie voor 2014 nog gewoon je oude klasse invullen. De classifiers Carla Nooijen en Kees van Breukelen zullen eind december, aan de hand van de nieuwste UCI-bepalingen, per individu opnieuw bepalen in welke nieuwe klasse je thuishoort. De classifiers geven hun besluit door aan het bureau van de KNWU, dat jouw nieuwe klasse op je 2014-licentie vermeldt. De nieuwe licenties zullen begin 2014 zo snel mogelijk worden toegestuurd, zodat je tijdig kunt inschrijven voor de eerste handbikewedstrijd van 2014.

[Bron: KNWU]
11-11-2013
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners