MoveForward-clinic met Laura en Jetze

Limburgers willen klimmen

Limburgers willen klimmen
Regelmatig trekt het MoveForward-circus door Nederland. Op 24 mei zette het zijn tenten op bij revalidatiecentrum Adelante in Houthem-Sint Gerlach. Bij zo'n clinic, bedoeld om het handbiken in al zijn facetten te promoten, vertellen de MoveForward-ambassadeurs Laura de Vaan en Jetze Plat over hoe zij met handbiken zijn begonnen.

Ontroerend

Altijd weer ontroert de foto van de jonge Jetze, die op zijn kinderbike-je naar school rijdt - met een stang achterop om door zijn moeder over de brug te worden geduwd! Laura vertelt onder meer hoe ze eerst in een ondersteunde aankoppelbike rondreed, maar de accu niet durfde gebruiken uit angst dat die voortijdig leeg zou zijn - en toen bleek dat ze het ook op eigen kracht kon. Zo begon haar topsportcarrière.
Na de praatjes gaan de deelnemers op de bike. Laura neemt de aankoppelaars onder haar hoede om kennis te maken met alledaags fietsen, Jetze en twee KNWU-trainers gaan op pad met de vastframebikers.

Diehards

In Limburg moet je al gauw klimmen. De KNWU-trainers hadden bedacht dat wat vlakke rondjes ter opwarming wel nuttig zouden zijn. Maar nee hoor, de vastframers wilden de Geulhemmerberg op! Het gros van de groep bereidt zich voor op de HandbikeBattle. Zij wilden klimmen. En dat hebben ze geweten op het parkoers waar op 7 september de laatste NHC-wedstrijd wordt georganiseerd door Adelante. De diehards deden vijf beklimmingen, anderen vier of minder. Maar iedereen was na afloop moe & voldaan.26-05-2014
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners