Jetze Plat kan ook liggend winnen

Prachtige strijd bij NHC Utrecht

Prachtige strijd bij NHC Utrecht
In zon en wind streden de handbikers in Utrecht op 14 juni tegen elkaar - en tegen die lastige heuvel van 18 meter hoog. Op de finish wonnen de besten. Jetze Plat won dit keer niet in de H5 maar in de H4.  Op de foto bestormt de kopgroep bij de mannen de hoge heuvel: Herber Burggraaf (H4), Jetze Plat (H4), Roel Bruijn (H5), Tim de Vries (H5) en Matthijs Plat (H5) staan op het punt om de leider in de H2 Hans Romers te dubbelen.
De aankoppelaars beten in Utrecht de spits af met een overwinning voor de voormalige Nederlandse kampioen Kelvin Pels. Opvallend bij de vastframehandbikers was het debuut van drie jonge talenten in de NHC: Niels de Lange (H5), Pim Brouwers (H4) en Robbert van Zijverden (H3) - de laatste haalde meteen het podium. Dat gold ook voor debutante Patricia de Bont bij de vrouwen.
Jetze Plat startte in de H4, omdat hij wilde trainen voor het EK Paratriathlon op 17 mei in Oostenrijk. Die test is geslaagd, want Jetze was ook liggend duidelijk de sterkste van het hele peloton. Tim de Vries probeerde herhaaldelijk zijn kunstje van Wijk en Aalburg - een solo-ontsnapping - te herhalen, maar schoot op de klimmetjes te kort. Thuisrijder Herber Burggraaf hield dankzij een flitsstart zijn Belgische concurrent Jonas van de Steene op grote achterstand. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Laura de Vaan, die bij afwezigheid van de geblesseerde Jennette Janssen haar concurrentes met verve voorbleef. Hans Romers reed naar eeuwige roem in de H1/2-klasse.
Foto: Gerard van Schoonderwoert
17-06-2014
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners