De Ardennen heten je welkom

Heerlijk handbiken op mooie routes

Heerlijk handbiken op mooie routes

Het is zomer. Tijd om eropuit te trekken. Daarom beschrijft Paul de Jong op een website prachtige toertochten in de Belgische Ardennen en overig Wallonië. De tochten zijn geschikt voor alle soorten handbikes. Eendaagse of meerdaagse, wat je wilt. Meestal volgen die routes het spoor van een voormalige spoorweg. Dat garandeert brede, verharde, vrij liggende fietspaden met een gelijkmatig wegdek.  En dat alles dwars door de prachtige natuur.

Ook is er geen routebeschrijving nodig en zijn er nauwelijks moeilijke oversteekpunten. Bovendien is er weinig hoogteverschil, namelijk van vlak tot vals plat (2 procent). Meer konden de treinen vroeger niet aan. Ga erop uit en geniet met volle teugen van het onderstaande menu dat Paul de Jong voor jou en je begeleiders bereid heeft.

Lees ook het interview met Paul over zijn passie voor toeren met de handbike.

Dit is de waaier met toertochten die toerliefhebber Paul de Jong voorstelt - met verwijzingen naar een kaartje plus toelichting. Elke tocht eindigt waar hij begonnen is. Dat is handig met parkeren.


Prima aanwijzingen en route-informatie op de vele borden aan de Vennbahnweg.

Soms ligt er nog roestige rails langs het fietspad.

Een oud viaduct, voor jou alleen. Met prachtige vergezichten over Eifel en Ardennen.
08-07-2014
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners