Winst in Adelante Challenge en NHC 2014

Opnieuw dubbelslag voor Tim de Vries

Opnieuw dubbelslag voor Tim de Vries
Met een recordaantal deelnemers - 39 - boekte de finale wedstrijd van de NHC al bij de start een eerste succes. Opvallend waren de vele shirtjes van de HandbikeBattle. Blijkbaar is dat evenement de nieuwe 'kraamkamer' van het vaderlandse wedstrijdcircuit. Het grootste sportieve succes veroverde Tim de Vries, die zowel de wedstrijd als - onverwacht - de NHC op zijn naam schreef.

Fotos Bert Willems, tekst Rogier Wiercx

Het eindklassement van de NHC lag al grotendeels vast voordat de Limburgse gedeputeerde Ger Koopmans bij Adelante het startschot loste. Behalve in de klasse mannen H5. Daar stond zoals altijd Jetze Plat bovenaan, maar hij was nog te kloppen door winst van Tim de Vries. Lang leek het erop dat explosieve Jetze het hoogste zou halen, maar tijdrijder Tim had zijn krachten beter verdeeld en won de sprint.Voor Tim en Jetze was dat het einde van een bizarre week, waarin de eerste op het WK twee bronzen medailles scoorde en de laatste nul. Achter de rug van beide kemphanen reed Johan Reekers naar een derde plek. Op het NHC-podium was die bronzen plaats voor Roel Bruin, die vaker van start ging in deze competitie.

Achter de grote drie reden Laura de Vaan (Vrouwen)...


Mischa Hielkema (H3)...


de Limburger Dolf van der Veen (H1/2) en de Belg Stefaan van Haverbeke (H4)  naar de dagoverwinning in hun klasses. Laura had dit jaar nauwelijks concurrentie, nadat Jennette Jansen in het voorjaar letterlijk was uitgevallen. Mischa Hielkema is ook 'sant in eigen lant', maar hij start er niet zo vaak. Vandaar dat de in Limburg afwezige Sidney Bito het NHC-eindklassement in de H3 won.

In het H4-klassement eindigde runner-up Geert Schipper... 

... die vorig weekend brons veroverde op het WK Paratriathlon, als derde achter de afwezige Herber Burggraaf en dagwinnar Stephaan van Haverbeke. Hans Romers ...

mocht in de H1/2 zijn gele trui definitief behouden, daar veranderde het uitvallen van zijn grote concrurrent Edwin ter Steege niks aan.

Oogst

Daarmee is de strijd voor 2014 gestreden. Een mooi NHC-jaar is het geworden, met meer deelnemers dan ooit. Dat menige nieuwe handbiker zich meldt om samen met toppers als Laura, Tim en Jetze aan de wedstrijdsport te ruiken is de oogst van breedtesportpromotie op drie fronten. De HandbikeBattle, MoveForward en de KNWU-clinics. Samen zorgen ze voor aanwas voor de sport en slechten aantoonbaar de drempel tussen toeren en racen. Nu is het zaak dat de sponsors en organisatoren die inspanningen volhouden, op zn minst tot na Rio 2016.
08-09-2014
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners