Nieuwe trainingsgroepen in Groningen en Amsterdam

Nieuwe trainingsgroepen in Groningen en Amsterdam

Amsterdam en Groningen zijn de nieuwe steden met met een trainingsgroep voor handbikers. In Amsterdam hebben wielervereniging Olympia en revalidatiecentrum Reade de handen ineen geslagen. Voorjaar 2015 kunnen handbikers uit Amsterdam en omstreken voor trainingen terecht op het wielercircuit in Sloten, vlak naast de overdekte wielerbaan. In Groningen wordt getraind op en rond het terrein van revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Voorlopig is daar nog geen hechte band met een wielervereniging in de buurt.

Stap voor stap breidt het aantal trainingsgroepen zich uit. Initiatiefnemers zijn wielerverenigingen en revalidatiecentra. De centra krijgen nu voor het derde jaar te maken met (ex-)revalidanten die zich voorbereiden op de HandbikeBattle. Zeker in de wintermaanden trainen deze Battle-kandidaten nog onder de hoede van het centrum. Daarna zoeken ze steeds vaker trainingsaccommodaties op bij wielerverenigingen. Sommige revalidatiecentra bieden zelf trainers en faciliteiten aan, zoals Adelante in Zuid-Limburg en Heliomare in Wijk aan Zee.
De stap die Reade nu samen met Olympia zet, past helemaal in de integratiegedachte. Er is zelfs sprake van het gezamenlijk organiseren van een handbikewedstrijd in het Vondelpark in 2015.
05-11-2014
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners