Nieuwe regels over nummerborden en classificatie

Wedstrijdkalender Rabobank-NHC 2015 rond

Wedstrijdkalender Rabobank-NHC 2015 rond
Acht wedstrijden telt de nieuwe Rabobank-Nationale Handbike Competitie van de KNWU. Nieuw op de kalender is de wedstrijd in het wereldberoemde Amsterdamse Vondelpark op 23 mei. 

Van de acht wedstrijden op de MHC-kalender tellen de zes beste individuele uitslagen per klasse mee voor het eindklassement. Traditiegetrouw zal de einduitslag in september opgemaakt worden na de Adelante-klimkoers bij Valkenburg (waarvan de datum overigens nog niet vaststaat). 

Gele trui afgeschaft

Wie de NHC-reglementen secuur leest, mist de gele leiderstrui. Deze relikwie uit vervlogen Road Racers Club-tijden is definitief begraven, aldus Dennis van der Sanden - bij de KNWU verantwoordelijk voor aangepast wielrennen als breedtesport.  'Het was altijd veel werk om de shirts bij de organisatoren te krijgen en niet iedereen wilde ze dragen in verband met sponsorbelangen en de nationale kampioenstruien. Omdat de gele truien ook best duur waren, zijn we er nu mee gestopt.' 

Na een experiment vorig jaar met bumpernummerbordjes en helmstickers heeft de KNWU besloten om de handbikers in 2015 met vaste, persoonlijke nummerborden en helmstickers te laten rijden. Bij de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt, worden die uitgereikt. De eerste mogelijkheid is in Rotterdam op 11 april. 

Classificatienieuws

Nieuw dit jaar is ook dat iedereen minimaal in het wedstrijdjaar geclassificeerd moet worden. Ben je de afgelopen jaren nog niet door Onbeperkt Sportief geclassificeerd en sta je nog niet op de Masterlist Wielrennen, dan dien je via dit formulier een classificatie aan te vragen. De KNWU verzorgt deze gratis bij de wedstrijd is Rotterdam op 11 april en bij de Internationale wedstrijd in Utrecht op 30 mei. De wedstrijddata en reglementen voor de Rabobank-NHC 2015 vind je hier.

02-03-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners