EHC-president Roberto Rancilio bezoekt Utrecht

'This is a fantastic racing course'

De Italiaanse voorzitter van de European Handcycling Federation, Roberto Rancilio, bezocht op 31 maart het nieuwe EHC-circuit in Utrecht. Op een KNWU-tandem reed hij een rondje met piloot Rogier Wiercx, een van de organisatoren. Roberto was opgetogen over het parkoers.

'Ik heb al van een deelneemster aan de EYOF in 2013 gehoord dat dit een uitstekend wedstrijdcircuit is',  aldus Roberto, terwijl hij zijn broekspijpen met een klemmetje samenbond. Tijdens de inspectieronde zei hij niet veel, maar dat lag vooral aan de orkaanachtige storm die alle krachten vergde van de tandemrijders. Ze bekeken samen het hele parkoers en bezochten de permanence. Na afloop, in de luwte van een goed restaurant, gaf de EHF-voorzitter nog wat tips om de aantrekkelijkheid van het Para-cycling Weekend te vergroten. Hij pleitte er onder andere voor om de start/finish dichter bij de permanence te leggen, op een plek waar veel toevallige passanten zijn. 'Dan wordt de wedstrijd beter zichtbaar en dat is leuker voor de deelnemers', aldus de EHF-voorzitter die tevens lid is van de para-cycling commissie van de UCI. De Utrechtse organisatoren hebben beloofd om die suggesties serieus te bekijken, zodat het Para-cycling Weekend op 30 en 31 mei in de Domstad nog meer uitstraling krijgt.
06-04-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners