Para-cycling Weekend op Het Lint was een feest

Nederlanders top op EHC in Utrecht

Nederlanders top op EHC in Utrecht
'The EHC is back in Holland',  twitterde EHC-president Roberto Rancilio enthousiast. 'It was an amazing weekend', schreef hij na afloop op Facebook. Mooi, maar het gaat natuurlijk vooral om de prestaties van de sporters. Gastland Nederland liet zich van zijn beste zijde zien.

Van de buitenlanders maakten vooral de Duitser Vico Merklein (H4), de Fransman Rhiadh Tarsim (H3) en wereldkampioene Christianne Reppe  (WH4) indruk met constante prestaties van hoog niveau.

Tim de Vries (MH5), Laura de Vaan (MH5) en Matthijs Plat (broer van de afwezige Jetze) wonnen in Utrecht zowel hun tijdrit als wegwedstrijd. Het jonge talent Carmen Koedood deed hetzelfde in de WH2. Mischa Hielkema (H3) en Herber Burggraaf (H4) zetten de tijdritten in hun klassen naar hun hand.  Bij de mannen H1 versloeg Edwin ter Steege in de wegwedstrijd de tegenstand. Voeg daar nog enkele tweede en derde plaatsen (Jennette Jansen, Roel Bruijn, Sjaan Quirijns, Mischa Hielkema, Johan Reekers en Herber Burggraaf) aan toe en de balans van deze tweedaagse in de Domstad is ronduit positief.

Europese allure

Internationale handbikewedstrijden op de weg met Europese allure waren negen jaar lang niet in Nederland te zien. Dankzij het Grand Départ van de Tour de France was er in Utrecht budget beschikbaar om Nederland opnieuw op de Europese handbikekaart te zetten. Dat doen onze sporters al jaren - en met succes - nu konden zij hun kunsten vertonen in het vaderland.

De oogst van Utrecht smaakt naar meer. Op korte termijn bij wereldbekerwedstrijden en het WK in Zwitserland. Volgend jaar september in Rio de Janeiro. En wellicht volgend jaar ook tijdens een nieuwe EHC-wedstrijd in Drenthe, waar de ambitie bestaat om het Utrechtse voorbeeld te volgen.

05-06-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners