HandbikeBattle 2015

Move Forward clinic: koud en knus

Move Forward clinic: koud en knus
Maandag is traditioneel clinic-dag. Move Forward biedt dan alle deelnemers aan de Battle een training aan. Dit jaar was het thema Klimmen en Dalen. Voor velen de eerste echte kennismaking met het hooggebergte. Maar helaas.

Het regende pijpenstelen. En dan is buiten biken ineens niet lekker meer. Je wordt doornat. Dat is ongezond en onaangenaam. Klimmen en dalen wordt op natte wegen ook gevaarlijk. Gelukkig beschikt het Kaunertal over een mooie grote sporthal, met vloeren van parket. En daar kon de Move Forward-clinic wel doorgaan. Lekker indoor. Knus en dynamisch. 
Eerst reden we wat rondjes in de zaal, linksom en rechtsom. Dan deden we achtjes. Best eng, omdat je elkaar op de kruising tegenkomt. Rechts heeft voorrang. Gelukkig geen botsingen. Tot slot tien keer sprinten met een tegenstander. Een mini-sprintje van 20 meter, inclusief remmen en de bocht om. Dat is kicken!

Al die spelletjes zijn gericht op lekker biken. Op alert reageren en scherp sturen. Nou, bochten heeft dit indoorrondje genoeg. Zes bikers gingen er iets te enthousiast in en kapseisden.

Ja inzet, dat moet je hebben om die hoge Alp donderdag te bedwingen. Vandaag was hij door de wolken aan het zicht onttrokken. Maar binnenkort rijden we er zelf overheen. Nog drie nachtjes slapen.
16-06-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners