NK Tijd en Weg 2015

2 op 2 voor Tim, Laura, Herber en Mischa

2 op 2 voor Tim, Laura, Herber en Mischa
Twee nationale kampioenschappen in n week liegen niet. Zeker als vier kampioenen in vier dagen tijd twee keer een nationale trui over het hoofd getrokken krijgen voor tijdrijden en de wegwedstrijd. Dat betekent dat zij echte kampioenen zijn.

Belangrijkste feit van deze strijd op twee fronten is dat Tim de Vries (H5/O) na jaren eindelijk de hegemonie van Jetze Plat doorbreekt in de wegwedstrijd. Tijdrijden kan Tim al vier jaar als geen ander in Nederland. Het rood-wit-blauw om Tims schouders zal even wennen zijn, net als een Jetze zonder de nationale driekleur. Natuurlijk was Tim blij, zoals alleen hij n en al lach kan zijn. Maar Jetze toonde zich een goed verliezer. Strijdlustig ook: 'Over een maand vind ik een parkoers op mijn maat in Zwitserland bij het WK. Daar kijk ik nu al naar uit', zei hij in Bladel.

Damesgevecht

Een ander feit is dat Jennette Janssen op een haar na Laura de Vaan als nationale kampioene had onttroond in de wegwedstrijd. Daar was een taktisch gevecht tussen de dames aan vooraf gegaan. 'Niemand kan zeggen dat ik het niet heb geprobeerd', aldus een trotse Jennette na afloop. Het is evenzeer een feit dat Mischa Hielkema en Herber Burggraaf, ieder in hun klasse, een klasse apart zijn. Zowel Herber als Mischa gingen als eenzaat op jacht naar de eerder gestarte H5-mannen. Daarbij moesten ze in hun uppie een aantrekkende wind en slecht lopend asfalt overwinnen.

Vaker naar Bladel

Helaas lieten nogal wat handbikers dit keer Bladel links liggen. Daarom kreeg Edwin ter Steege (H1) geen nationale trui, want hij was de enige in zijn klasse. Het ziet ernaar uit dat Bladel de komende jaren een vaste wedstrijd wordt op de kalender. De organisatoren hebben een gift ontvangen om het aangepast wielrennen te stimuleren. Dat is mooi, want Brabant heeft de handbikers al een paar jaar weinig te bieden. Dat gaat nu veranderen.

[Foto: Bert Willems]
27-06-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners