Prachtig klimcriterium in Berg en Terblijt

Twee ex-aequo's na NHC-finale

Twee ex-aequo
Best bijzonder. Na de finish van de NHC-finale hadden in twee klassen twee handbikers evenveel punten. Dus moest de jury beslissen wie de eindwinnaar zou worden: Petra Garnier of Laura de Vaan, Tim de Vries of Roel Bruijn? De finalewedstrijd kun je - in beelden van de organisatie - hier bekijken.

Met het NHC-reglement in de hand riep de jury Laura de Vaan en Roel Bruijn uit tot winnaars in hun klassen: zij hadden in de slotwedstrijd beter gepresteerd dan hun concurrent. Daarmee kreeg de Rabobank Nationale Handbike Competitie 2015 twee winnaars die pas op het laatste moment aan de leiding kwamen. Maar ook de andere winnaars mogen er zijn. Aksel Cijntje in de H3 bijvoorbeeld won zijn eerste nationale klassement - jammer dat hij er zelf in Limburg niet was.  Hans Romers (H1/2) versloeg in dit regelmatigheidsklassement zijn grote concurrent Edwin ter Steege. En in de H4 finishte Stefaan Van Haverbeke door zijn regelmaat hoger dan de sterkere Jonas Van De Steene.Het is een beetje appels met peren vergelijken, maar de overall-winnaar van de NHC 2015 is Laura de Vaan. Zij behaalde het hoogste totaal aantal punten, 500. Iets meer dan Roel Bruijn die op 480 punten uitkwam. Wat deelnemersaantallen betreft staat 2015 op dezelfde hoogte als 2014: 74 verschillende handbikers gingen van start in een of meer wedstrijden. Ook hier een ex-aequootje dus.  Maar achter die getallen gaan wel veel nieuwe namen schuil. Dat wil zeggen dat er sprake is van vervanging en doorstroming. Met dank aan de HandbikeBattle.
Voor de cijferaars een vergelijkend tabelletje over de deelnemersaantallen.
             2014           2015
Vrouwen 12                12
H5/O          9                12
H4            25                 22
H3            22                 22
H1/2          6                   6
Totaal    74                74


[Foto's: Dennis van der Sanden KNWU]

24-08-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners