Trainen in Venlo en Panningen

Nieuw elan in Limburg

Delen
Nieuw elan in Limburg
Handbikers in Midden- en Noord-Limburg kunnen vanaf voorjaar 2016 kiezen waar ze gaan trainen. Dat kan bij het Thyas sportcomlex in Panningen en bij het nieuwe wielercircuit in Venlo op de Herungerberg. Mooie kansen voor de ongeveer 30 handbikers die naar schatting van de werkgroep Aangepast Wielrennen/handbiken in die regio's woonachtig zijn.

Thyas in Panningen functioneert al enkele jaren als traininglocatie. Venlo komt daar nu bij en dat zal handbikers uit Noord-Limburg zeker aanspreken, omdat zij helemaal naar Nijmegen moesten reizen om te trainen. Ook voor Duitsers uit de grensregio ontstaat in Venlo een mooie trainingsgelegenheid. 

Goede structuur

De organiserende werkgroep wil naast wekelijkse trainingen ook toertochten gaan organsieren. Zo krijgt Limburg goed georganiseerde handbikesport met een uitgebreid aanbod en een veelbelovende structuur.  De werkgroep beschikt over een sportarts, een revalidatiearts, twee fysiotherapeuten, twee trainers en twee mecaniciens. Men werkt samen met Iedereen Kan Sporten. Pluspunt is dat er ook overleg is met de handbikegroep van de Maartenskliniek in Nijmegen. 

Vanaf april 2016 zijn er om 19.00 uur in Venlo en Panningen trainingen op donderdagavond. Meer informatie: Thyas Panningen, Ine Jacobs, 06 38925468, info@thyas.nl; Herungerberg Venlo, Henk Hassing, 06 27064417, info@wieleromgeving.nl.


Afgelopen jaar was er al een tijdrit in Arcen. Volgend jaar staat nog veel op het programma in Limburg.
19-10-2015

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners