Nieuwe handbikegroep van start

Studenten maken aangepast sporten mogelijk in Zwolle

Delen

In opdracht van Vogellanden en Sportservice Zwolle hebben drie studenten van Hogeschool Windesheim sporten voor handbikers mogelijk gemaakt. Op 3 december heeft de eerste structurele training plaats gevonden in Fitland Zwolle Stadion.

Na het succes van de HandbikeBattle, waaraan revalidanten van Vogellanden hebben deelgenomen, is de vraag naar structurele training voor de handbikegroep ontstaan. De groep bestaat uit vijftien huidige en voormalige revalidanten. Door de inspanningen van drie studenten van Hogeschool Windesheim wordt de mogelijkheid aangeboden om op locatie met een trainster de aangepaste sport te beoefenen. De groep staat ingeschreven bij de vereniging Toerclub Swolland.

Handbiken is een sport die steeds vaker wordt beoefend in Nederland. De sport biedt mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om op een sociale manier in beweging te blijven. Door aan te sluiten bij een handbikegroep wordt de individuele sport, een sociale activiteit.

Voor meer informatie over het aanbod van de handbikegroep kunt u contact opnemen met: info@stange-elburg.nl

11-12-2015

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners