Voor mannen H3 en H4

Doe de Wingate-test!

Doe de Wingate-test!
Ben jij handbiker, man en rijdt je in klasse H3 of H4? Vind je ook dat er meer aandacht moet worden besteed aan handbiken? Vind je het daarnaast als sportman belangrijk dat je vermogen en progressie op een juiste manier kunnen worden gemeten?  Doe dan mee aan onderstaand onderzoek!
 
Voor ons Bachelor Onderzoeksproject doen wij een onderzoek naar de Wingate-test voor handbikers, klasse H3 en H4. De Wingate-test is een sprinttest die veel wordt toegepast om het explosief en sprintvermogen van een persoon te bepalen. Tijdens de test wordt er 30 seconden voluit gesprint tegen een bepaalde weerstand. Het explosief vermogen van een atleet kan hiermee bepaald worden.
 
Voor het optimaal uitvoeren van de Wingate-test zijn bepaalde factoren belangrijk, een van die factoren is de weerstand die opgelegd wordt. In het handbiken is hier nog weinig onderzoek naar gedaan, en is het dus onduidelijk of uit de testen het maximale vermogen wordt verkregen dat de atleet werkelijk kan leveren in 30 seconden. Om deze reden doen wij een onderzoek naar de Wingate-test, waarin wij gaan bekijken wat de beste manier is om deze weerstand te bepalen. Hierdoor kunnen in de toekomst Wingate-testen voor handbikers op een betere manier worden uitgevoerd en dat is natuurlijk gunstig voor de ontwikkeling van binnen de handbikesport.
 

Wie zoeken we?

Getrainde, mannelijke handbikers die:
  • Minimaal twee keer per week trainen
  • Met enige regelmaat deelnemen aan wedstrijden
  • Uitkomen in klasse H3 of H4.
 

Wat vragen we van je? 

We vragen je om 1x naar Revalidatiecentrum Reade in Amsterdam te komen.  Je zult die dag twee maal een Wingate-test uitvoeren met tussendoor een uur rust. In totaal zal het testen twee tot drie uur in beslag nemen.
De testen zullen plaatsvinden in december met een eventuele uitloop in januari.
 

Wat krijg je er voor terug?

Deelname is geheel vrijwillig, maar natuurlijk ontvang je wel een rapport met jouw resultaten.
 
Graag ontvangen wij een mail op p2.alkemade@student.vu.nl  wanneer je interesse hebt in deelname aan dit onderzoek of graag meer informatie wilt.
 
We hopen je binnenkort te ontvangen bij Reade!
 
20-11-2015
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners