Groei van handbikesport zet door

Er zijn al 28 trainingsgroepen in Nederland

Er zijn al 28 trainingsgroepen in Nederland
Aan het begin van het sportieve seizoen 2016 zijn er maar liefst 28 plekken in Nederland waar gehandbiket wordt in georganiseerd verband. Die mooie score werd duidelijk na het updaten van de informatie over Clubs op deze website.  Het gaat om handbikegroepen bij wielerverenigingen, bij revalidatiecentra en om zelfstandige groepen. 
 

Nieuwe trend

Vooral het aantal revalidatiecentra met handbikegroepen is de laatste jaren gegroeid, tot twaalf in 2016. Dat hangt nauw samen met het succes van de jaarlijkse HandbikeBattle in Oostenrijk. Maar ook steeds meer wielerclubs stellen zich open voor deze tak van het aangepaste wielrennen. Nieuwste trend is dat een revalidatiecentrum een eigen handbikevereniging start die zich aansluit bij de KNWU. En er zijn ook interessante, losse initiatieven om witte plekken op de landkaart in te vullen. Denk aan Venlo, Heemskerk en Zwolle.
 

Groeikansen

Naar schatting van de aartsvader van het Nederlandse handbiken, Kees van Breukelen, rijden er zo'n 3000 aankoppel- en vastframe-handbikes rond in Nederland. De huidige 28 clubs, verenigingen en trainingsgroepen binden naar schatting minstens 500 sporters aan zich. Dat betekent dat het gros van de handbikers geheel zelfstandig sport en beweegt. Dat kan een bewuste keuze zijn. Of noodgedwongen door de afstand tot een club. Dat laatste zou betekenen dat er nog veel ruimte is om meer contacten te organiseren tussen deze duizenden sportbeoefenaars. Het einde van de organisatorische groei is dus nog niet in zicht.
12-02-2016
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners