Op de Posbank krijg je vleugels

2 april trainingsdag voor de HandbikeBattle

2 april trainingsdag voor de HandbikeBattle
Gevaarlijke takken worden afgezaagd. Kapot asfalt is gerepareerd. Ja, het acht kilometer lange rondje over de Posbank en de Zijpenberg ligt er uitnodigend bij. Op 2 april vindt hier de landelijke trainingsdag plaats voor de HandbikeBattle 2016.

Nieuwe heren, nieuwe wetten. Hoofdsponsor MoveForward/Hollister heeft een nieuwe startplek gezocht. Landgoed Avegoor in Ellecom, met meer parkeerruimte en wat verder van het trainingsrondje gelegen. Goed voor een degelijke warming-up.

Het rondje zelf is niet veranderd. Een lange klim met pittige hellingen naar de Zijpenberg, dan een stukje vals plat omhoog en omlaag tot de Posbank en daarna een steile afdaling en een vlak stuk naar het begin van een volgende ronde. Tussen haakjes: de Posbank is genoemd naar de heer Pos, een oud-voorzitter van de ANWB.
 

Het kan nog beter

Op de eerste helling al zullen sommige handbikers ontdekken dat hun lichtste verzet niet licht genoeg is. Of dat hun armen en schouders onvoldoende zijn getraind. Geen nood, want er is nog tijd om dat te verbeteren met het oog op de Battle op 16 juni.


Tot slot een tip: stop even boven op de Posbank en geniet van het majestueuze uitzicht over de Veluwezoom. Neem wat vocht en focus je op de afdaling. Op de Posbank krijgen ook je wielen vleugels, net als op de oude ANWB-richtingwijzer op de top.
29-02-2016
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners