Zo werken Laura de Vaan en Fedor Hes toe naar succes in Rio

Hogere trainingskunde voor het Paralympisch podium

Hogere trainingskunde voor het Paralympisch podium
Road to Rio. Op weg naar Rio. De teksten op de busjes van onze handbiketoppers staan bol van ambities. Maar hoe doe je dat, je voorbereiden op de Paralympische Spelen in Rio? Op die vraag gaven wereldkampioene tijdrijden Laura de Vaan en bondscoach Fedor Hes uitgebreid antwoord in het Handbikecafé in Utrecht.

Een kleine 40 handbikers keken en luisterden op 5 maart 2016 naar hun presentatie, die je hieronder kunt aanklikken. Laura, die sinds 2009  elk jaar op het WK-podium werd gehuldigd (twee keer als wereldkampioene), dicht zichzelf in Rio gouden kansen toe. Het parkoers is praktisch helemaal vlak. Een Nederlands-achtig rondje dus. Als haar grootste concurrente op de tijdrit ziet Laura de Duitse Dorothee Vieth.


 

Polarisatie

Fedor liet zien hoe Laura's vermogen op de handbike nog steeds toeneemt. Dankzij een uiterst moderne manier van trainen, met de nadruk op korte, zware inspanningen en veel duurwerk - polarisatie heet dat. Deze winter heeft Laura op de hometrainer al de basis gelegd voor optimale prestaties in Rio. Stapje voor stapje werken Fedor en Laura nu toe naar die topprestatie in september.

In de PPP hieronder zijn sommige trainingswaarden expres onleesbaar gemaakt. Dat zijn de staatsgeheimen van het duo, die zelfs hun supporters niet mogen kennen. En dat allemaal voor het Grote Doel, goud in Rio de Janeiro.
 
06-03-2016
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners