Vernieuwd reglement voor NHC-wedstrijden 2016

Geldprijzen voor het eindklassement

Geldprijzen voor het eindklassement
Zaterdag 9 april start het Nederlandse wedstrijdseizoen. In Rotterdam vindt dan traditiegetrouw de eerste wedstrijd plaats van de Rabobank Nationale Handbike Competitie (Rabo-NHC). In totaal zeven NHC-wedstrijden staan op het programma.  Ook kunnen licentiehouders op 2 en 3 juli starten in een internationale, tweedaagse tijdrit en wegwedstrijd van het European Handbike Circuit (EHC) in Emmen. Tenslotte kun je natuurlijk starten op het NK Weg en NK Tijdrijden.

Voor het eerst zijn er voor het eindklassement van de Rabo-NHC geldprijzen te verdienen. Per klasse gaat de winnaar met € 200 naar huis. Voor de gecombineerde klassen mannen H1/H2 zijn drie prijzen beschikbaar. Voor de mannen H3, H4, H5/O en voor de vrouwen gaat het om vijf prijzen, variërend van € 200 tot € 50.  Overigens kent de EHC al jaren een nog vettere prijzenpot. Dus wie echt rijk wil worden moet zeker naar Emmen. Op de NK 's is alleen een trui, eeuwige roem en een medaille te verdienen.

Een ander nieuwtje: de bumperborden en helmstickers worden per NHC-wedstrijd uitgereikt door de organisatie. Na de finish moet je het bord inleveren. Je hebt dus geen vast bumperbord en sticker meer voor het hele seizoen.

Klik door en je vindt het NHC-reglement en de nieuwe bumperregel.
 
04-04-2016
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners