Koninklijke sprint tussen twee kampioenen

Record aantal deelnemers bij eerste NHC

Record aantal deelnemers bij eerste NHC
De kop is eraf en hoe!. De eerste NHC-wedstrijd - in Rotterdam - telde zo'n veertig starters. Een record waarmee organisator John Vink terecht in zijn nopjes was. En meteen vanuit het startschot werd er volle bak gekoerst. Het waren de kampioenen die wonnen.

De wind was dit jaar geen spelbreker. Daarom ging het ook zo hard. Het deelnremersveld rafelde al snel uiteen tot een kleurig lint. Met overal op het bochtige parkoers groepjes en eenzaten. Voor de toeschouwers was dat smullen geblazen, want steeds zoefden er renners langs de tribune.

Na een klein uur besliste een koninklijke sprint over de eerste winst op vaderlandse bodem.  Oud-kampioen Jetze Plat (H5/O) versloeg regerend kampioen Tim de Vries met een kwart wiel.

Bij de vrouwen snelde kampioene Laura de Vaan (midden) als eerste over de meet.

In de H3 streek Mischa Hielkema (links) met de eer.

In de H4 zou Belgisch kampioen Jonas Van De Steene ongetwijfeld hebben gewonnen, als zijn ketting niet was gebroken bij de start. Nu nam diens landgenoot Stefaan Vanhaverbeke de honneurs waar. Een andere Belgische kampioen, Bart Paulissen, mocht de bloemen ontvangen voor zijn overwinning in de H1/2.
 

Achter de voorhoede
Zonder tegenstanders geen kampioenen. Welbeschouwd gebeurde er op het parkoers dan ook veel meer achter de winnaars dan aan de kop van de wedstrijd. Groepjes werden gevormd, groepjes vielen uiteen. Afvallers mochten solo verder, totdat ze weer bij inhalers konden aanpikken. En iedereen keek na de finish moe maar voldaan in het rond: de eerste test op Nederlandse bodem was achter de rug! Uit de wirwar van gedubbelden en wisselende groepjes heeft de jurycomputer een uitslag gedistilleerd. Die staat elders op deze website. 

Foto's: Bert Willems

 

09-04-2016
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners