NHC-wedstrijd in Wijk en Aalburg

Te gast bij de Marianne Vos Classic

Delen
Te gast bij de Marianne Vos Classic
Tussen de finish van de junior-dames en de ploegenpresentatie van de UCI-elitevrouwenteams betreden de handbikers om 13.00 precies de arena van Wijk en Aalburg. In een wedstrijd van 50 minuten en 1 ronde betwisten zij de tweede NHC-wedstrijd van dit seizoen. Dat belooft spannend te worden!

Het is de zevende keer dat de handbikers voorkomen op de prachtige affiche van deze grote internationale vrouwenwedstrijd. 'Twee jaar geleden is bij de programmering de nadruk komen te liggen op vrouwen en jeugd. Maar de organisatie vond de handbikers belangrijk genoeg om ook hen te handhaven', vertelt Rik Schuurmans. Hij regelt voor de organisatie de handbikewedstrijd. Rik weet daar - als man van Laura de Vaan - alles van.

'Vanwege de uitstraling van de Marianne Vos Classic en het omlijstende programma zijn er in Wijk en Aalburg altijd veel toeschouwers. Dat is leuk voor de deelnemers', weet Rik. Het parkoers gaat over asfalt - en over een klein stukje klinkers. Start en finish liggen in een brede, lommerrijke laan bij het dorpscentrum.
 

Spanning gegarandeerd

Een blik op het deelnemersveld is voldoende om spanning te voorspellen. Nationaal kampioen Tim de Vries, die hier twee jaar geleden onverwacht Jetze Plat versloeg, zal in zijn rood-wit-blauwe trui  opnieuw willen tromferen. Of maakt oude vos Johan Reekers het beide kemphanen lastig? Bij de dames kan Laura de Vaan haar ongeslagen zegereeks voortzetten. In de H3- en H4-klassen staan de internationals Jonas van de Steene en Mischa Hielkema aan de start, maar ook subtoppers die geselecteerd zijn voor de cruciale Wereldbekerwedstrijd in Oostende op 20 mei: Aksel Cijntje, Sidney Bito, John Vink, Mark Mekenkamp, Edwin ter Steege. Kortom: er staat veel op het spel en dat is altijd mooi om mee te maken. Trouwens, ook de nazit op het terras bij de permanence is reuze gezellig. Zeker met de prima weersvoorspelling.
Nota bene: rugnummers afhalen kan tot 12.30 uur in de permanence in d'Alburcht, Perzikstraat 14a in Wijk en Aalburg. Daar is ook voldoende parkeergelgenheid voor de handbikers.

[Foto: Bert Willems, 2014]
 
02-05-2016

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners