Eerste handbikemarathon op Nederlandse bodem

Handbike Marathon Nedereindse Berg

Delen
Handbike Marathon Nedereindse Berg
Op zaterdag 3 september werd op het parcours van de Nedereindse Berg in Utrecht voor de eerste keer een handbikemarathon gereden op Nederlandse bodem. Een groep van 23 deelnemers uit verschillende klasses kon kiezen uit de vlakke marathon op de buitenring van het mooie parcours van WV Het Stadion, of de klimmarathon over zowel de Nedereindse Berg, als de vlakke buitenring.Onder toezicht van KNWU-officials en met tijdsregistratie startten zowel aankoppelbare handbikers als vastframedeelnemers om 15.00 uur voor de 42,195 kilometer lange koers in prachtige weersomstandigheden. Uniek aan deze marathon was dat de deelnemers konden kiezen uit twee verschillende parcoursen die tegelijk verreden werden op een gedeeltelijk gezamenlijke route. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik vooraf zelf erg benieuwd of het voor mij 'zou werken' om, in plaats van een marathon op de weg in een stad, er een te rijden op een circuit. Het idee 33 keer hetzelfde rondje te rijjden kwam op mij als geestdodend over.
Kortom: ik was gewoon sceptisch, maar ging vol goede moed aan de slag!De vlakke marathon over de buitenring van het parcours telde 33 ronden. De klimvariant ging over 19 ronden waarbij even zoveel keer stevig werd geklommen. Naast deelnemers uit eigen land was de organisatie verheugd over de deelname van enkele handbikers uit België en Duitsland. Het weer was perfect en de gehele dag was uitstekend georganiseerd.Nadat iedereen de finish was gepasseerd, wachtte in het mooie clubpaviljoen de huldiging van de diverse winnaars. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet. Voor mijzelf, at the end of the day telt maar een ding: het was allesbehalve geestdodend! Ik heb een geweldige race kunnen rijden, op een mooi en uitdagend parcours, zelfs op de vlakke buitenring. Dit kwam met name door de harde wind aan de buitenzijde, en het verraderlijke stuk vals plat op datzelfde gedeelte, afgewisseld met een mooi stukje afdalen zo hier- en daar. Genoten! 

Een hele leuke ervaring, die zéker voor herhaling vatbaar is!

Bekijk hier alle foto's van de marathon.Fotografie: Cor van Angelen
Tekst: Marcel


 
06-09-2016

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners