NHC Utrecht: topwedstrijd!

NHC Utrecht: topwedstrijd!
Bij de NHC-wedstrijd in Utrecht stond op 12 mei de hele nationale handbikeselectie aan de start. Ze kwamen zich voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd voor Londen, op 25 mei in Rome. Wim Decleir, de Belgische ParalympiŽr van het Jaar (foto boven rechts), gaf een internationaal tintje aan het evenement.

De hele groep gaat de eerste bocht door


Al deze toppers maakten van de wedstrijd een spektakel. Keihard werd er geknokt - tegen de wind, tegen elkaar en tegen de hellingen. Groepjes reden weg en werden weer ingelopen. Nieuwe ontsnappingen volgden.

Uiteindelijk kwamen de nationale kampioenen Jetze Plat en Wim Decleir (H4-klasse) bovendrijven. In de sprint maakte Jetze het af (foto bovenaan deze pagina).

Herber Burggraaf, Roel Bruijn en Laura de Vaan


Bij de dames toonde Laura de Vaan zich een klasse apart, net als Mischa Hielkema in de H2-klasse en Herber Burggraaf in de H3.

Bondscoach Eelke van der Wal zag dat 'zijn' selectie bijna klaar is voor Londen 2012.Foto's boven: Bert Willems. Foto's beneden: Gery Kortlever.De aankoppelwedstrijd in het voorprogramma werd gewonnen door Nederlands kampioen Kelvin Pels.

De volledige uitslagen staan hier. Ook de standen in de NHC-competitie zijn geactualiseerd.

Update: nu met 'overall' klassement en foto's Gery Kortlever.
12-05-2012
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners