180 kilometer biken voor het goede doel

Van Wezep naar het Glazen Huis in Breda

Delen
Van Wezep naar het Glazen Huis in Breda
Vijf handbikers van de nieuwe club Riverside Racing uit Wezep vertrokken op 22 december rond 6 uur in de regen naar Breda. In het donker dus, maar ze werden begeleid door een zijspanmotor en enkele volgwagens. Via Bunschoten ging het naar Utrecht. Daar stopten ze even voor een oliebol en een Snelle Jelle. Om gauw verder te trekken richting Breda.


Arjen

De jonge Demion van Putten en Chiel Albers en de wat oudere Arjen van Tol, Christian van den Berg en Tim de Vries trotseerden kou, regen, lekke banden en tegenwind. Tijdens een korte stop in Utrecht, na honderd kilometer, waren ze welgemoed dat ze het einddoel zouden halen. Een echt vermoeide indruk maakte het vijftal nog niet, maar smerig waren ze wel geworden door de natte wegen.

"We hebben € 6000,- opgehaald voor Serious Request", vertellen Chris en Arjen trots tussen twee happen door. "Dat hadden we nooit verwacht." De rijders konden gesponsord worden voor een dubbeltje per kilometer, dat is € 18,- voor 180 km. Dit geld wordt besteed aan de bestrijding van longziekte bij heel jonge kinderen.

Als de groep met hun volgwagens in Breda aankomt is het opnieuw donker. Maar bij het Glazen Huis weten ze alle schijnwerpers op zich gericht. En terecht.
De tocht is gedeeltelijk gefilmd. Voor details over de uitzending kijk even op http://www.riversideracing.nl.


Chiel


Christian


Demion


Tim

 

Zie ook

22-12-2016

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners