Eerste wedstrijd van 2017 in Rotterdam

Aanstormend talent op het NHC-podium

Delen
Aanstormend talent op het NHC-podium
Bij de allereerste NHC-wedstrijd van 2017 zien we ineens nieuwe gezichten op het erepodium. Opvallend. En een mooie ontwikkeling voor de sport.

Dames eerst. Het jonge talent Melanie Helweg (H3) uit Beerta eindigt als derde, achter Jennette Jansen en Petra Garnier. Dat Carmen Koedood (H2) vierde wordt hoort bij het klasseverschil. Trouwens, vier finishers bij de vrouwen is bijzonder.

Dan de mannen. In de H5-klasse duikt uit het niets Christian van den Berg op op de huldigingsfoto (rechts van winnaar Tim de Vries en Johan Reekers)). Mooi, maar insiders weten dat Christian een enorm uithoudingsvermogen heeft; hij bikete onlangs vanuit Zwolle naar het Glazen Huis in Breda. In de H4-klasse behaalt triatleet Geert Schipper de overwinning; dat zal hem goed hebben gedaan aan de vooravond van zijn werelduurrecordpoging op 13 juni. De verrassing in de H3-klasse komt uit Twente: Mark Mekenkamp wordt derde achter winnaar Edward Maalouf (sinds kort officieel Nederlander) en Sidney Bito. Mark gaat er dit seizoen helemaal voor en heeft als trainer Fedor Hes in de sterke armen genomen.
 

Internationalisering

Zeker, een aantal toppers had op 8 april andere verplichtingen. Laura de Vaan was als ambassadeur van MoveForward bij de landelijke trainingsdag voor de HandbikeBattle op de Posbank. Jetze Plat deed een paratriatlon in Australië - en won die. Ook Mischa Hielkema ontbrak. Absentie van de vaste waarden in de NHC zal dit seizoen vaker voorkomen, omdat de toppers ook in het buitenland hun kunnen willen tonen. Die internationalisering hoort bij de groei en de ontwikkeling van de sport. Gelukkig zagen we in Rotterdam enkele aanstormende talenten op het erepodium. Volgende afspraak is op 7 mei bij de NHC in Standdaarbuiten, waar Mischa absoluut zeker wel van start zal gaan.
De hele uitslag van NHC Rotterdam staat op /uitslagen/item/511
10-04-2017

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners