De parkoersen en het programma van 31//8 en 2/9

Hier moet het gebeuren op het WK in Zuid-Afrika

Hier moet het gebeuren op het WK in Zuid-Afrika
Op 31 augustus en 2 september vindt het WK Para-cycling plaats in Zuid-Afrika. Op pittig glooiende parkoersen in Pietermaritzburg betwist een grote Nederlandse delegatie van acht handbikers de medailles in de tijdrit en de wegwedstrijd. Met dank aan Ernst van Dyck (foto), de inmiddels gestopte Zuidafrikaanse wereldkampioen, die de UCI attendeerde op zijn land als mogelijke organisator van dit Wereldkampioenschap.

De Nederlandse WK-debutant is Mark Mekenkamp (Mannen H3). De ervaren WK-deelnemers zijn Laura de Vaan (regerend wereldkampioene tijdrijden Vrouwen H5), Jennette Janssen (Vrouwen H5), Carmen Koedood (Vrouwen H2), Jetze Plat (die op dit WK voor het eerst in de H4-klasse meedoet), Tim de Vries (H5), Mischa Hielkema (H3) en Johan Reekers (H5).
 

Tijdrit

Op donderdag 31 augustus staat de tijdrit op het programma. Iedereen rijdt een afstand van 23,3 km - dat zijn drie ronden van 7,75 km. Hieronder vind je de plattegrond en de hoogtekaart van de tijdrit.


Wegwedstrijden

Op zaterdag 2 september worden de wegtitels betwist op een parkoers van 6 km lengte met veel vals plat en een stevige klim en dito afdaling. De vrouwen H5 en H3/4 leggen 42 km af, de andere vrouwenklassen 36 km. Bij de mannen rijden de H3, H4 en H5-klassen 60,7 km ofwel tien ronden.Binnenkort kun je hier een uitgebreide voorbeschouwing op het WK lezen met daarin de ambities van de bondscoach en de handbikers zelf.

Meer info vanuit Zuid-Afrika vind je hier.  De UCI-site heeft voorlopig dit te melden.
18-08-2017
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners