Werelduurrecord voor Geert Schipper

Werelduurrecord voor Geert Schipper
Geert Schipper is sinds 12 april de trotse houder van het werelduurrecord handbiken. In 60 minuten reed hij 42.165 meter - op 27 meter na een volledige marathon.  

Zo verbeterde Geert het oude record van Heinz Frei, die in 2017 op zijn handbike in een uur 40.128 meter reed. Zelf had Geert vorig jaar op de overdekte wielerbaan in Alkmaar al geprobeerd om dat record te pakken, maar dat mislukte. Dit keer had hij zijn nieuwe, lichte handbike nog lichter gemaakt. Alle overtollige onderdelen als remmen en derailleur waren eraf gehaald en de rugleuning was wat comfortabeler gemaakt. Als een schaatser reed Geert 168 rondjes van 21 seconden. Dat was voldoende voor zijn eerste wereldtitel. Over drie weken start de Noordhollander al weer n zijn eerste triathlon van 2018. In die sport is hij Nederlands kampioen en vice wereld- en Paralympische kampioen. Sterke beer, die Geert.


 
13-04-2018
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners