Vrijdag tijdrit, zaterdag wegrit, zondag estafette

Dit weekeinde Wereldbekerwedstrijden Para-Cycling in Emmen

Dit weekeinde Wereldbekerwedstrijden Para-Cycling in Emmen
Wie van handbiken houdt, komt aanstaand weekend in Emmen helemaal aan z'n trekken bij de UCI Road World Cup Para-Cycling. Op vrijdag staat de tijdrit op het programma, op zaterdag de wegwedstrijd en op zondag de estafette (team relay), waar Nederland voor het eerst sinds jaren aan mee doet, met twee teams nog wel. Dat dus drie dagen vol handbike-, tandem- en cyclingsport van het hoogste internationale niveau. Komt dat zien!De deelnemerslijst is indrukwekkend lang, met de Nederlanders als grootste delegatie. Onze handbiketoppers en talenten doen (bijna) allemaal mee. De meeste handbikers moeten zich in Emmen bewijzen om mee te mogen naar het Wereldkampioenschap in Italië, begin augustus.

Ook alle andere Europese landen sturen hun beste para-wegwielrenners. Maar ook Venezuela, IJsland, Japan, Brazilië en veel andere verre naties hebben handbikers, tandem- en cyclingrenners afgevaardigd. Enkele internationale toppers staan niet op de deelnemerslijst, zoals Jetze Plat, Rafal Wilk en Alex Zanardi. Maar dat maakt de handbikewedstrijden juist onvoorspelbaarder, spannender en dus leuker.
 

Handebiken.nl doet in woord en beeld verslag van de handbikewedstrijden en de sfeer in het Drentse Emmen.

 

Deelnemers

De deelnemerslijst vind je hier.
 

Programma

Het wedstrijdprogramma staat hier.
03-07-2018
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners