Nieuwe toppers bij de aankoppelhandbikers

Nieuwe toppers bij de aankoppelhandbikers

Job Tichelman en Saskia Stinenbosch zijn de Nederlandse aankoppelhandbike-kampioenen van 2012. Op 23 juli veroverden zij hun titel in Delden tijdens het zeer goed georganiseerde en druk bezochte criterium aan de vooravond van de Twentse Rolstoelvierdaagse.Een ongewoon groot peloton van maar liefst 25 mannen en vrouwen in een aankoppelhandbike ging om half acht van start in de belangrijkste winkelstraat van Delden.


Met verbeten gezicht probeert Bert Schoenmaker (rode helm) tevergeefs om Bram Göring bij te houden. Achteraan volgt Saskia Stinenbosch.


Kelvin pels (Rood-wit-blauw) en Bram Göring passeren de finish en de jury(wagen). Foto: organisatie Twentse Rolstoelvierdaagse.
Iedereen streed voor wat hij of zij waard was.Twee kampioenen van uitzonderlijke klasseNa de eerste ronde van 1250 meter lag Job Tichelman (foto hierboven) al aan kop, op tien seconden gevolgd door een groepje met o.a. uittredend kampioen Kelvin Pels. Voormalig wheeler-atleet Tichelman liep in de volgende ronden onweerstaanbaar verder uit.


Job Tichelman over de finish

De Groninger reed onbedreigd naar de overwinning bij de mannen. Zijn beste rondetijd van 2 minuten en 55 seconden. Klik hier voor de uitslag van Tichelman en de andere strijdende Heren.


Van links naar rechts: Saskia Stinenbosch, Bram Göring, Kelvin Pels (kampioen 2011) en Bennie Bouwhuis

Iets later kwam, verstopt tussen de achtervolgers, de Twentse Saskia Stinenbosch als eerste vrouw over de finish. Haar beste rondetijd was 3 minuten en 27 seconden. Saskia had zich heel slim laten gangmaken door enkele snelle clubgenoten van de Oldenzaalse Wielerclub. Uittredend kampioene Gwen Deijmann uit Utrecht kon haar geen moment bedreigen.

Klik hier voor de uitslag van de Dames.


De podiumklanten van 2012, geschaard rond de kersverse kampioenen (van links naar rechts): Lisette van Os (Dames, derde), Luuc Mulder (Heren, tweede), Saskia Stinenbosch (Dames, eerste), Job Tichelman (Heren, eerste) en Eric Mink (Heren, derde). Gwen Deijmann (Dames, tweede) ontbreekt op de foto.

PrijzenDe twee nieuwe nationale kampioenen kregen een roodwitblauwe trui (zie boven) uit handen van Seine Snippe, voorzitter van de Stichting Handbiken.nl, die tevens sponsor was van dit open, officieuze kampioenschap.

Bokalen NK Handbiken 2012 door Betech Groningen
Bokalen podium NK Handbiken. Foto: Remco de Waal (Handbiken.nl)

De eerste drie finishers bij de mannen én bij de vrouwen kregen van de sponsor ook een artistieke bokaal met inscriptie.  Deze bokalen zijn ambachtelijk vervaardigd en gesponsord door Betech uit Groningen.

De organisatoren van het Deldense avondcriterium willen in 2013 een officieel NK voor aankoppelhandbikers organiseren en zijn daarover in overleg met de KNWU.

Foto’s: Rogier Wiercx (Handbiken.nl), tenzij anders aangegeven
24-07-2012
Delen

Uitgelicht

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners

Partners

uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners uitgelicht en partners