Vastframe handbike voor het HandbikeBattle-onderzoek

Eén van de onderwerpen waar we komende jaren met het HandbikeBattle-onderzoek op willen focussen is op zo'n verantwoord mogelijke manier zo fit mogelijk worden.

We willen als onderdeel hiervan graag onderzoeken welke houding in de handbike het meeste comfort en stabiliteit geeft, welke instellingen zorgen voor de minste schouderbelasting (minste kans op overbelastingsblessures) en welke instellingen zorgen voor de minste zitdruk en schuifkrachten. We willen hiervoor graag een volledig instelbare handbike ontwerpen met sensoren er in, zodat we al deze instellingen kunnen evalueren.

We werken samen met studenten en docenten van de Haagse Hogeschool in Den Haag en Delft (o.a. werktuigbouwkunde, elektrotechniek), die voor ons het technische gedeelte kunnen ontwerpen en bouwen. We zijn echter op zoek naar een handbike(frame) waar zij mee aan de slag kunnen en kunnen gebruiken als basis om te verbouwen. Heeft iemand nog een oude handbike staan die niet meer wordt gebruikt en wij over zouden kunnen nemen? Het liefst van een merk dat vaak wordt gebruikt tijdens de HandbikeBattle, dus bijvoorbeeld Wolturnus en Quickie. 

Mocht je hiervoor ideeën hebben, dan kun je contact opnemen met mij, Ingrid Kouwijzer via onderzoek@handbikebattle.nl. Alvast bedankt!