Home Kalender van 9 juli 2024 tot 12 juli 2024

vlag nlBijzonder Mobiel vierdaagse

www.bijzondermobiel4daagse.nl


De Bijzonder Mobiel 4 Daagse wordt in 2024 voor de vijfde keer gereden. Dat gaan we vieren! Met koffie en vlaai op 11 juli en een cadeautje voor iedereen die alle vier de dagen meedoet. En met speciale aandacht voor degenen die in die vijf jaar alle dagen hebben meegetourd. 

Handbikers en scootmobielers kunnen in 2024 van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli door de prachtige Peel peddelen. Wie meerijdt, kan kiezen uit routes van 15, 30 en 45 kilometer. De routes zijn zorgvuldig uitgezet en geschikt voor iedereen met een vervoermiddel dat is aangepast aan verminderde mobiliteit. Nieuw dit jaar: stallingsmogelijkheid bij de start!

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. We verwachten dat dit jaar meer dan honderd sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap en de gezelligheid. Heel wat deelnemers doen al mee vanaf de start in 2019! 

45 kilometer-route blijft

De route van 45 kilometer was vorig jaar nieuw en gelijk al erg in trek. Daarom is die nu vast programmaonderdeel, naast de routes van 15 en 30 kilometer. Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. 

Feest

Bij start en aankomst in Meijel is het tijdens de BM4D een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers. Meijel is ook een van de drie startpunten van de gewone Fiets4Daagse waarmee de BM4D al vijf jaar samenwerkt. Dat zorgt voor nog meer gezellige dynamiek op dit startpunt.

Het eerste lustrum maakt het dit jaar extra feestelijk. Op donderdag 11 juli trakteert de BM4D alle deelnemers op koffie met vlaai. Wie dit jaar de hele vierdaagse rijdt, krijgt op vrijdag 12 juli een verrassing. Deelnemers vanaf het eerste uur, die alle twintig dagen hebben gefietst/gebiket, zetten we op 12 juli speciaal in het zonnetje.

Nieuw! Stallingsservice bij de start

BM4D heeft dit jaar een nieuwe service: het is nu mogelijk om fietshulpmiddelen te stallen in een overdekte en afgesloten opslag bij startlocatie D’n Binger.

Fysioservice

Fysiotherapeut Daniëlle Lemaire staat na afloop voor u klaar om vermoeide spieren los te maken. Bij de inschrijfbalie ligt informatie en een aanvraagformulier. Op de eerste post kunt u dit inleveren. Na afloop bent u op volgorde van aankomst aan de beurt.

Doel

De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of ander aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie. 

Waar en wanneer

Data: 9, 10, 11 en 12 juli

Routes: dagelijks 15, 30 of 45 kilometer 

Start en eindpunt: Gemeenschapshuis D’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel.

Kosten en inschrijving

Kosten voor vier dagen zijn € 14,50 bij voorinschrijving, aan de kassa € 20,00. Per dag inschrijven kan ook, voor € 6,00 per dag aan de kassa. Inschrijven kan tot 30 juni via het inschrijfformulier.

Meer informatie

Praktische informatie over de tocht, de inschrijving en de servicemogelijkheden is te vinden op www.bijzondermobiel4daagse.nl. Aangepaste overnachtingsadressen zijn te vinden op >deelnemen> overnachten

Overige evenementen
24-04-2024
vlag deBerliner Firmenlauf
27-04-2024
vlag nlNHC + paracycling series : John Vermeulen Ronde van Geldrop
28-04-2024
vlag deHaspa Hamburg Marathon
30-04-2024
vlag beInternational Paracycling Classics Ronde in Vlaanderen Brugge-Ronse 2023 (ROAD)
30-04-2024
vlag beOpen Kampioenschap van Vlaanderen Dendermonde
01-05-2024
vlag deDuitse NHC : Radklassiker Eschborn-Frankfurt
02-05-2024
vlag beUCI Para-cycling Road World Cup 2 Oostende
04-05-2024
vlag caChallenge Gary Longhi (Défi sportif AlterGo)
04-05-2024
vlag czKarla Rais Memorial Louny